perjantai 11. joulukuuta 2009

Anna-Maija

Tänään esitelen nykytaiteilijan. Ihan elossa olevan, mikä poikkeus post-impressionistien sarjaani. Anna-Maija Rissanen on äskettäin kuvataiteilijaksi valmistunut lahjakas nuori nainen, tutustuin häneen Brysselissä vuosia sitten kun hän tuli oppilaakseni maalauspiiriini. Sittemmin hän meni opiskelemaan täysipäiväisesti Brysselin kuninkaalliseen taideakatemiaan (Académie Royale des Beaux-Arts). Oli ihana nähdä miten tyyli ja taidot kehittyivät hiukeasti omaksi upeaksi taiteilijaksi.

Juuri nyt Anna-Maijalla on näyttely Helsingissä, Liike6 galleriassa, 26.11.- 1.1. 2009. Galleria on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11-18 ja ensi sunnuntaina 13.12 taiteilija itse pitää ovia auki klo 12-18. Käykää ehdottomasti tutustumassa näyttelyyn, todella vaivan arvoinen. Osoite on Fleminginkatu 2.

Tässäpä teksti näyttelykutsusta:

"Anna-Maija Rissanen saapui kolme kuukautta sitten Suomeen, jonne hän palasi tutkimaan omaa identiteettiään, mitä on olla suomalainen. Rissanen asui 14 vuotta Brysselissä ja opiskeli mm. Brysselin kuninkaallisessa taideakatemiassa, josta hän valmistui kuvataiteiden maisteriksi ja kuvataiteiden opettajaksi.

Viime keväänä Anna-Maija Rissanen voitti arvostetun belgialaisen Godecharle-kilpailun, joka mahdollistaa hänelle tutkimusmatkan maisemamaalaustaiteen pariin Kiinaan.

Maalauksissaan Anna-Maija käytää sekatekniikkaa. Eli töistä löytyy mm. vesi- ja akryylivärejä, että tussia ja kollaasia.Yleensä hän tekee suuria maalauksia, mutta Liike6:n tilan innoittamana syntyikin pieniä panoraamamaisemia, jotka poikkeavat kooltaan aikaisemmista töistä. Maalaukset ovat sekoitus Etelä-Ranskan, Lapin, Kiinan ja mielen maisemia."

Ja sitten ihania maistiasia:

Mountains Under Storm


New Series 4


New Series 3


The project: War10 coast line


Wall at room 611 Hotel BloomMadonna


Girls


Lisää Anna-Maijan maalauksia klikkamalla tästä. Malttamattomana odotan Kiinan tuliaisia joita Anna-Maijan hihoihin takuulla tarttuu!


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kyllä pitäs olla Stadissa ja päästä näyttelyyn. Katselin muitakin maalauksia. Näkispä niitä isoina.
Marke

Anna kirjoitti...

Niinpä, mutta varmasti Anna-Maijalta tulee uusia näyttelyitä jos tähän ei pääse!

Anna-Maija kirjoitti...

Anna-Maijalta on tulossa kaksikin uutta näyttelyä. Ensimmäinen olisi jo heti helmikuussa ja toinen ainaskin, vuoden päättönäyttely, olisi elokuussa. Kummatkin ovat Järvenpäässä. Ensimmäinen Järvenpään taidetalolla ja toinen Järvenpään-talolla. Lähetän sitten tietoa ja kutsun, kun tiedän tarkan avajaispäivän. Tuon Brysselistä entisiä töitä ja tietysti uutta matskua pitää taas värkätä, että saa seinät täyteen.

Anna kirjoitti...

Kiitos Anna-Maija, laittele tarkempia tietoja minulle vielä lähemmin! Milloin on tarkoitus lähteä Kiinaan?

Anna-Maija kirjoitti...

Olisi pitänyt tänne pistää avajaiskutsua, mutta nyt vasta havahduin pistämään tietoja. Eli

Tule kokemaan kauneuden ja hiljaisuuden hetkiä Anna-Maija Rissasen Matkaavien maisemien näyttelyn äärellä Järvenpään taidetalolla 28.2 asti. Avoinna ke-pe klo 18-20 sekä la-su klo 12-18. Taiteilija itse paikalla.
Osoite: Harjuvaarankuja 2, 04400 Järvenpää

Edellinen näyttelyni Helsingissä oli nimeltään Matkalla maisemaan, tällä kertaa se on Matkaavat maisemat. Nimi on hieman leikkisä, sillä osa näytillä olevista töistä ovat matkanneet Brysselistä Järvenpäähän matkalaukussa. Toisaalta maisemat myös ovat tuoneet minut fyysisesti tänne, että viemässä ensi vuonna Kiinaan. Maalauksissa on sekoitusta eri maiden maisemia, jotka ovat liikkeessä ja kohtaamassa toinen toisensa.

Olen saanut paljon positiivistä palautetta. Ihmiset palaavat uudestaan katsomaan näyttelyä uusien ihmisten kanssa. Sanovat kokevansa kauneuden ja hiljaisuuden kokemuksia, keveyttä ja vapautta. Eli olen onnistunut tavoitteissani.

Ensi viikon tiistain tai keskiviikon Keski-Uusimaasta löytänette artikkelin näyttelystäni, sekä loppukuun Vartti-lehdestä pienimuotoisemman.

Tervetuloa!

Anna-Maija kirjoitti...

Tervetuloa Järvenpää-talolla pidettävään uuteen näyttelyyni nimeltään ”Matkalla” !

Esillä maalauksia, joista suurin osa on tehty Brysselin vuosinani, loput täällä Suomessa ollessani.


Avajaiset
Keskiviikkona 04.08.2010 klo 18-20

Näyttely on avoinna
05.08 – 31.08.2010
Ma-pe klo 9-20 ; la-su klo 9-15

Osoite
Järvenpää-talo
Hallintokatu 4
04401 Järvenpää


Ota minuun yhteyttä niin lähetän liitteenä kutsun Matkalla-näyttelyyn sekä tietoa muista näyttelyistä, joissa olen mukana tänä kesänä.

Tekstiä taiteestani : http://verkkonummi.fi/kulttuuri/kuvataide/377-maisemia-ja-mielenmaisemia-kirjaston-porkkala-salissa.htmlTaiteellisin terveisin

Anna-Maija Rissanen
http://anna-maija.deviantart.com/
annamaijar@gmail.com