maanantai 19. lokakuuta 2009

Valkoinen söi värit

Skandinavinen sisustus. Kaunista ja pelkistettyä. Ja valkoista. Valkoista valkoisella ja lisäripauksena valkoista. Rohkeimmat lisäävät mukaan hieman vaaleaa beesiä, tai supervaalea harmaata. Selaan muutamaa sisustuslehteä ja löydän vielä lisää valkeaa, valkeat lattiat, seinät, sohvat, sisustuselementit, matot. Sitten valkeat verhot 'pehmentämässä'. Help, valkoisuus on lyönyt yli! Huoneet näyttävät ryhmäterapiahuoneilta jossa mikään ei saa nostattaa minkäänlaisia ärsykkeitä. Kylmää, steriiliä, epäkodikasta. Ilmeisesti kuitenkin trendikästä ja Hienoa. Siis meillä Suomessa. Muualla maailmassa tästä trendistä on jo edetty eteenpäin, tai ainakin niin että se on vain yksi tyyli monien joukossa. Katso vaikka ulkomaisia sisustuslehtiä ja niiden ihanan monia värejä, ilmeitä ja ideoita.

Kiinnitä myös huomiota miten kankaita osataan käyttää oikeina ja vaihtelevina sisustuselementteinä, eikä vain jonkinsortin sivuhuomautuksina jotka uppoavat jonnekin taustaan.

Kenties helpompaa käyttää valkoista ja vaaleita värejä koska mikän ei silloin 'pomppaa pahasti silmään', etsitään puhdasta harmoniaa. Mutta tässä mennäänkin sitten useimmiten metsään. Mikään ei nimittäin ole vaikeampaa kuin valkoisella sisustaminen. Tila on äkkiä kylmä, mielenkiinnoton ja lattea, silmä ei kulje huoneissa (valkoisen flow söi kaiken muun flown), mikään ei erota tilojen funktioita toisistaan, eikä missään ole kontrastin kontrastia. Jos sinne valkoisuuteen lisäisi esimerkiksi konjakkia, mahonkia ja ripauksen syvää punaista, olisi se valkeakin taas raikas ja kaunis, tilassa olisi ulottuvuuksia, rytmiä ja lämpöä.

Miksi kaikki jymähtää täällä? Puuttuuko meiltä rohkeita tulenkantajia joiden jäljissä muutkin uskaltaa? Vai myykö vanha edelleenkin vain niin hyvin ettei tarvetta muutokseen ole? Luulisi että täällä jäisen pohjolan pimeydessä lämpimät värit ja pehmentävät materiaalit olisivat jokaiselle ilo.


Brrrrr, minua paleltaa ajatuskin nukkua tässä makuuhuoneessa.


Haluaisitko istua tämän olohuoneen sohvalla tammikuisen pakkasviiman puhaltaessa?


Romanttinen illallinen kahdelle?


Tunnelmaan sopivaa musiikkia toimittaa Sleep Reseach Facility




Sisustuskuvat täältä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vähän pitempään eläneenä muistan edellisen valkean kauden,60-70-luvulla, jolloin kyllä käytettiin myös säästeliäästi mustaa ja väripilkkuna ehkä raikasta harmaata. Sen jälkeen sitten tulikin tosi voimakas väritys muotiin. Huoneessa 1 seinä oli turkoosi ja toinen kirkkaan-joku-muu-voimakas-väri. Nyt on kiire gynekologille, joten muistelmat pitää lopettaa. nimimerkki kaikenlaista kokenut

Anna kirjoitti...

Olenkin tässä odotellut sitä voimakasvärisempää kautta, varmana että se sieltä tulee. Tuntuu vaan kestävän kauan. Kiitos kommentista, antaa toivoa värien odotukseen :)