Kasvisruokaa kerran viikossa-projekti alkoi lupaavasti, kokeilin reseptiä joka meni täysillä nappiin. Harvoin on padat näin tarkkaan nuoltu puhtaaksi. Ja olipa vielä helppotekoinenkin. Löysin ohjeen Lettupannu-blogista, alunperin kotoisin Lauren Ulmin "Vegan Yum Yum"-kirjasta. (Laurenin blogi on myös tutustumisen arvoinen).
Oma versioni Tomaatti-cashewpastasta
(2 reilua annosta)
1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
N. 2 dl cashewpähkinöitä (laitoin pusillisen Pirkka-casheweita)
1 purkki tomaattipyreetä
2 kiinalaista valkosipulia, tai 4 kynttä tavallista
Loraus omenaviinietikkaa
1 purkki ruokakermaa (käytin 3,5%, enkä kaivannut tuhdimpaa)
Rucolaa
Parmesaania
Suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
Liha-fondia
Nauhapastaa
(2 reilua annosta)
1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
N. 2 dl cashewpähkinöitä (laitoin pusillisen Pirkka-casheweita)
1 purkki tomaattipyreetä
2 kiinalaista valkosipulia, tai 4 kynttä tavallista
Loraus omenaviinietikkaa
1 purkki ruokakermaa (käytin 3,5%, enkä kaivannut tuhdimpaa)
Rucolaa
Parmesaania
Suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
Liha-fondia
Nauhapastaa
- Heitä tehariin miltei kaikki tomatit, pähkinät ja tomaattipyre, surruttele sileäksi.
- Oliiviöljyä loraus pannulle, purista sekaan valkosipuli sihisemään hetkeksi.
- Lisää tujaus (reilu ruokalusikka) etikkaa.
- Kaada tomaattiseos pannulle, lisää hieman kermaa ja liha-fondia. Kiehauta.
- Keittele seosta hetki, lisää kermaa kun seos kiehuu.
- Mausta suolalla, pippurilla, ripauksella sokeria ja heitä sekaan loput tomaatit puolitettuina.
- Tarjoile pastan kanssa, koristele ripottelemalla reilusti silputtua rucolaa ja parmesaania.
Mietteet: koska en ole kasvissyöjä lisäsin systeemiin fondin, antoi hyvän tujauksen. Rucolaa saa olla runsaasti, se sopii ihanasti makuihin. Kastiketta ei tarvitse ihmeemmin keitellä, se on hyvää heti. Olen samaa mieltä Lettupannujen kanssa että kirsikkatomattit ovat ehdoton valinta isojen sijaan.
Kuva herkusta Lettupannusta
Kuva herkusta Lettupannusta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti