Kasvisruoka kerran viikossa-projektini toi pöytäämme kaksi onnistunutta tofu-ruokaa, molemmat mainiosta Tofu-keittokirjasta. Voin sydämellä suositella kirjaa, se on kiinnostava, kekseliäs ja ruoat herkullisia. Perfekti keittokirja siis. Postaan kirjasta nämä kaksi kokeltua herkkua (tiedoksi kustantjalle, en aio postata tänne koko kirjaa, mainostan vain muutamalla helmellä).
Saladé goes nuts
2-3 ruukkua erilaisia vihreitä salaatteja
2 dl yhteensä erilaisia pähkinöitä (käytin cashwew- ja pekaanipähkinöitä sekä manteleita)
1 pkt maustamatonta tofua
1 punasipuli
kirsikkatomaatteja
(lisäsin myös viinirypäleitä ja kiiwejä)
2 rlk fariinisokeria
1/2dl oliiviöljyä
3 rlk punaviinietikkaa
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl mustapippurirouhetta
Saladé goes nuts
2-3 ruukkua erilaisia vihreitä salaatteja
2 dl yhteensä erilaisia pähkinöitä (käytin cashwew- ja pekaanipähkinöitä sekä manteleita)
1 pkt maustamatonta tofua
1 punasipuli
kirsikkatomaatteja
(lisäsin myös viinirypäleitä ja kiiwejä)
2 rlk fariinisokeria
1/2dl oliiviöljyä
3 rlk punaviinietikkaa
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl mustapippurirouhetta
- Kuutioi tofu n. 1 cm kuutioiksi. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheksi huhmareessa (itse vetäsin monitoimikoneessa)
- Pese ja revi salaatin lehdet tarjoilukulhoon, puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. (Puolita viinirypäleet ja siivuttele kuoritut kiiwit).
- Paahda pähkinärouhetta, fariinisokeria ja tofukuutioita kuivassa pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
- Sekoita kastike oliiviöljystä ja punaviinietikasta, mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita kastike salaattiin ja levitä tofukuutiot päälle.
Vinkki: tofukuutiot kannattaa kuivata talouspaperilla ennen paistamista. Kun en tehnyt niin, tofusta tuli niin paljon kosteutta että pähkinöiden 'kiinnittyminen' tofukuutioihin, ja koko homman karamellisoituminen, kesti kauan.
Sipuli ja punaviinietikka ovat ehdottomat tässä salaatissa, antavat terää makealle tofulle.
Ihanan kekseliäs uusi tapa tarjoilla tofua, nam ja suositus.
Sipuli ja punaviinietikka ovat ehdottomat tässä salaatissa, antavat terää makealle tofulle.
Ihanan kekseliäs uusi tapa tarjoilla tofua, nam ja suositus.
Kookos-tofukeitto
7dl vettä
1 pkt marinoitua tofua
1 prk kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 rlk raastettua tuoretta inkivääriä
1 rlk öljyä
1 rlk fariinisokeria
1-2 punaista chilipalkoa (ripautin jauhettua...)
(oma lisäys; 2 valkosipulin murskattua kynttä)
1 limen mehu
1 limen raastettu kuori
3 porkkanaa
1/2 kg perunoita
1 pieni purjo
1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl silputtua tuoretta korianteria, minttua tai basilikaa
- Raasta inkivääri ja limen kuori hienoksi. Pilko chili pieneksi.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää siihen inkivääri, limen kuori, chili, valkosipuli (jota ilman harvoin mitään kokkaan) ja fariinisokeri. Kuullota hetki.
- Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, kuumenna.
- Hujatua kattilaan suikaloidut porkkanat, keitä n. 5 minuuttia.
- Kuori ja leikkaa peruna ohuiksi suupaloiksi, suikaloi purjo. Lisää ne keittoon ja keitä n. 10 minuuttia. Kuutioi tofu.
- Lisää kookosmaito, kookoshiutaleet, limen mehu ja tofu. Mausta suolalla (tai toisella liemikuutiolla) Kiehauta ja tarjoile yrttisilpun kanssa.
Keitto on taivaallinen talvipäivän lämmitys. Maut ihmeellisen raikkaat ja mielenkiintoiset. Teen usein kookosmaitopohjaisia keittoja ja tämä limen lisäys ilostutti kovasti. Katkaravut sopisivat tähän keittoon taivaallisesti...
Suosikkikokkini Polkkapossu postasi eilen mielenkiintoisen seikan; jos jokainen amerikkalainen söisi kasvisaterian kerran viikossa, ilmasto vaikutus olisi sama kuin liikentestä otettaisiin pois 5 miljoonaa autoa. Ai kun omatunto ja ruumis on kiittää kasvisruoan jälkeen. Eläimistä puhumattakaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti