sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Sweet Paul

Askartelijasta, harrastajasta ja hartaasta kotikokista tunnetuksi ammattilaiseksi, übersuosituksi blogistiksi ja ikioman lehden päätoimittajaksi. Siinäpä makean Paul Lowen tie. Oslosta kotoisin olevan Paul rakasti pikkunaskalista asti askartelua, sisustamista, käsitöitä ja kokkaamista. Suurimman osan taidoistaan hän oppi äidiltään ja isoäidiltään (joille hän auliisti antaa kaiket kiitokset tyylitajustaan). Aikuisena hän alkoi tarjota tuotteitaan lehdille, sai niitä esille enenevässä määrin kunnes alkoi saada töitä kuvausstylistinä lehdissä. Hän stailasi sisustuksia, kattauksia, teemasivuja, laati sisustusaskarteluvinkkeja ja ruokasivuja (jonne kokkaisi kaiken taidokkaasti itse). Lopulta Paul oli niin tunnettu että sai helposti toteutettua unelmansa muuttaa New Yorkiin. Omien sanojensa mukaan hän muutti torstaina ja paiski töitä jo maanantaina. Paul jatkoi työtään menestyksekkäästi ja maine kiiri. Eikä suotta. Paulin asetelmissa on aina jotain hauskaa ja uutta itsetehtyä (usein jopa itseneulottua), monesti ruokaa, paljon uusiovääneltyä-liimattua-ripustettua paperia, aina yllättävää. Kuvia löytyy täältä, (teepannulampunjalka on huikea!).

New Yorkissa Paul alkoi pitämään blogia nimeltä Sweet Paul. Kirjoitti ruoasta, tarjosi reseptejä kauniiden kuvien kera (reseptit ovat kuolattavan houkuttelevia lohturuokia, usein niistä tihkuu suklaata suklaan päälle, oih), kertoi tarinoita koirastaan ja tarjoili lemmikkiajatuksiaan, askarteli heille vaatteita, kokkaili ruokia, järjesti juhlia, väsäsi erinnäisiä tarvikkeita, Paul sisusti ja askarteli (paitsi ettei hänen askarteluistaan oikeastaan voi käyttää sanaa askartelu, ne ovat käsintehtyjä sisustusesineitä, taidokkaita, tyylikkäitä ja hauskoja), stailasi kotiaan ja toisten koteja, kertoi työstään lehtistylistinä ja sisustajana, suunnitteli juhlamenyitä katauksineen ja teemoineen. Blogista tuli niin suosittu että New Yorkin blingjuhlia vedettiin usein Paulin teemalla, tai panoksella. Blog sai myös tunnustusta mediassa, mm. Lontoon Times rankkasi sen sijalle 22 sisustusblogilistalla.

Nyt Paul on saanut juuri toteutettua rakkaan unelmansa. Hän on saanut oman lehden Sweet Paul. Lehden saa selattua nettiversiona täältä. Minusta lehti on ihastuttava. Siellä on ruokaa, herkkuja, leivontaa, sisustusta, lemmikkiasiaa, lapsille kivaa, stailausta, kaikki itsetehtyä ja -tehtävää. Ihanan monipuolinen katsaus, kaikki on taidolla tehty, niin kaunista katsoa, mukana muutama kiinnostava artikkelikin. Kaikessa on jokin kiva lähestymiskulma joka on jollain tapaa aina tuore.

Minua niin taas ilahduttaa miten erän ihmisen intohimosta keriytyy ihana ura ja unelmat toteutuvat. En kyllä yhtään epäile ruhtinaallista työn ja sitkeyden määrää joka tähän pisteeseen mennessä on kulunut. Hatunnosto Paulille.

Maistiaisia Sweet Paul blogista:Tähän ihanaan puutarhakiikkuun löytyy ohjeetkin blogista, penkki on ostettu IKEA:sta, jalat katkaistu, homma maalattu kiiltävän valkeaksi ja ripustettu järeään puuhun. Enpä ole ennen nähnyt näin kaunista ikeaa...

Tuoli stailattu neulomalla


Ps. Paulin blogilinkkilista on myös herkullinen ja pullollaan aarteita. Löytyy Sweet Paul-blogin oikeasta marginaalista.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Onpas luova tyyppi, herkullisen näköuisiä ruokia ja leivoksia. Kiitos kovasti vinkistä ja linkistä!

Anna kirjoitti...

Kiitos kovasti kommentista, löysin sinun blogisi samalla. Meillä on Norjainnostus nimittäin, belgialaisella miehelläni se on ollut jo kauan, eli sattuipa sopivasti!