keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Ilahduin

Tänään aamubussissa ilostuin. Bussikuskina oli energinen Aasialaissyntyinen keski-ikäinen mies. Bussi seisoi ennen lähtöään paikalla kymmenisen minuuttia, sinä aikana kuski hyppäsi ulos bussista kolme kertaa moikkaamaan muita kuskeja ja nauroi pitkät iloiset naurut kaikkien kanssa. Kun hän viimein istui paikalleen, laittoi hän musiikkia soimaan. Sellaista Kiinalaistyyppistä jossa naislaulaja laulaa erityisen korkealta kimeästi, taustalla syntikkakomppi, huilu ja se kummallinen kielisoitin. Biisi oli ilmeisesti kuskin sydänlemppari sillä hän alkoi saman tien laulaa mukana, ensin hieman hiljempaa, mutta lopulta lämpeni laulamaan ihan kunnolla keuhkojensa täydeltä. Sellaisella kummalisella ja kimeällä miesfalsetolla joka ei aivan yltänyt riittävän korkealle (minulle tuli mieleen Monty Pythonin sketsit äänestä). Nauratti hirveästi. Ja iloitsin niin älyttömästi että kuski uskaltaa antaa mennä fiiliksen mukaan estoitta. Ja kovaa. Hänellä oli selkeästi kivaa. Masennuslukemat laskisivat kuin lehmän häntä jos me suomalaiset uskaltaisimme samaan. Hatun nosto ja kiitos kuskille kivasta aamun avauksesta.

Toinen ilahdutus seuraavasta videosta. Menee söpöilyn puolelle mutta on niin ihana, ei voi kun ilahtua.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti muutkin matkustajat ilahtuivat. Jos se noin hyvin vaikuttaa, pitäisi varsinkin aamubusseihin yrittää järjestää tämmösiä kuskeja. Jos löytyy...

Anna kirjoitti...

Eipä ole ennen vastaan tullut moista. Mielelläni otaisin lisää.

Minulla on myös sellainen kokemus että maahanmuuttajabussikuskit miltei aina tervehtivät, hymyilevät ja odottavat että vanhukset pääsee istumaan. He myös odottavat kyytiin pysäkille juoksevat (vielä parin metrin päässä olevat) matkustajat. Täällä Helsingissä aivan erikoiskohtelua minun kokemuksen mukaan. Ja liikun busseilla paljon. He toimivat kuten Kuopiolaiset kuskitkin, ihmisystävällisesti :)