perjantai 29. lokakuuta 2010

Herra ja Rouva

Bussipysäkilläni on usein vanha pariskunta joka sulattaa aina sydämeni pehmeäksi hattaraksi. Ikää on kahdeksankymmenen luokilla, molemmat aina pukeutuneet siististi ja prässätysti, rouvan hiukset moittettoman tuuheilla kiharoilla. Herra katsoo aina että rouva pääsee ensimmäiseksi bussiin sisälle, ja sitten kaikki muut rouvat ja neidit, ennenkuin astuu itse bussiin. Bussissa rouvan käsilaukku on aina viereisellä penkillä että rouvalla olisi mukavasti tilaa istua, herra istuu rouvan takana, käsi hipoen aina rouvan olkapäätä, ikäänkuin turvana. He keskustelevat paljon.

Tänää rouvalla oli ikäväkseni flunssanpoikasta. Jokaisella kerralla kun rouva aivasti, kumartui herra kevyesti jäykällä selällä rouvan puoleen ja taputti rouvan selkää nahkahanskoitetulla kämmenellään kömpelösti, herrasmiesmäisesti. Otti huomioon ja sympatisoi. Olin taas sydän ihan sykkyrällä.

10 kommenttia:

Minna kirjoitti...

oisinpa ollu näkemässä!

Anna kirjoitti...

Mietin ihan samaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin että kestää 3 sukupolvea että miehestä kasvaa herrasmies.

Anna kirjoitti...

Mutta millainen mahtaa olla se neljäs!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa sitäpaitsi olla niin, että herrasmiehet olivat 3 sukupolvea sitten
ajattelee anonyymi Marke

Anna kirjoitti...

Hahhaah, taitaapa tosiaan olla niinkin, tämä bussipysäkin herrasmies olisi sitten lajinsa viimeinen dinosaurus.

Rva Pulmunen kirjoitti...

olen tavannut kaksi kertaa elämässäni samanlaisen miehen,Herrasmiehen.molemmat oli eri kaupungissa ja n.90v. molemmat vei jalat alta,ja aivan sanattomaksi punastuin heidän kohteliaisuuksistaan. mieletön kokemus on joutua sellaisen kohteeksi! ei suomi-naisen 2000-luvulla useinkaan enää "tarvitse" joutua...niisk.

Anna kirjoitti...

Niisk. Pitäisikö perustaa 'Herrasmiehet takaisin'-puolue?

Rva Pulmunen kirjoitti...

kyllä! innokkaasti itse ainakin yritän opettaa 11v.pojalle,mutta luulen sen olevan turhaa kun esimerkkiä ei kukaan näytä...

Anna kirjoitti...

Aih ja voih. Jos oman poikansa saisi herrasmieheksi, tietäisi että tyytyväisiä tyttöjä ei tulisi puutumaan hänen elostaan ;)