tiistai 19. lokakuuta 2010

Intiaan

Parasta, ihaninta ja hauskinta työssäni ovat asiakkaan antamat tilaustyöt. Innostun hirveästi kun saan tehtävän johon voin uppoutua uudella mielenkiinnolla ja haastaa itseni.

Sain asiakkaalta kuvan. Hän oli nähnyt suuret Geisha-maalaukseni ja halusi suurikokoisen maalauksen löytämästään kuvasta. Kuvassa oli Intialais-mustalaisnainen, ja etnisyyteen ihastunut asiakas piti kuvasta kovasti. Hänen toiveensa oli saada maalauksesta tummataustainen ja tummempi yleismaailmaltaan kuin kuvassa. Hänellä oli olemassa 15cm leveät mustat kehykset joihin tumma maalaus sopisi kauniisti. Kuvan koon tulisi olla 130cm x 100cm.


On hurjan haastavaa saada eteen kuva jonka joku toinen on valinnut. Koskaan en voi olla varma juuri mihin kuvassa asiakas on ihastunut. Mikä on se taika jonka valtaan katsoja on jäänyt, osaisiko tavoittaa saman taian, keksisinkö mikä se on.

Päätin maalata kuvan paksulle pellavalle, käyttää kuvaa mallina, mutta kun kopioiminen ei ole ikinä kivaa, ajattelin tuoda kuvan oman kosketukseni. Koska kuvasta tulisi kovin tumma, mietin kuinka kuvassa olisi jokin rytmi, kiinnekohta, ettei siitä tulisi tummaa puuroa. Miltei aina kiinnekohta maalauksissani on silmät, niinpä keskityin korostamaan katsetta tälläkin kertaa. Kasvojen ihon ajattelin sileämmäksi koska niin yksityiskohtaista maalausta en haluaisi tehdä jossa jokainen ryppy näkyisi, silti halusin mukaan pienen ajatuksen ettei nainen ole enää teini-iässä. Päätin myös maalata suun enemmän kiinni koska maalauksessa hampaat näyttävät monesti kovin irvistäviltä. En myöskään halunnut suun vievän huomiota silmiltä. Tunnelmaltaan tavoittelin pehmeää salaperäisyyttä.Tässä valmis maalaus, harmillisesti kökkökännykkäkamerani ei onnistunut taaskaan, livenä tummat varjostukset ja viivat eivät erotu jyrkkinä rajoina, varjot lipuvat pehmeämmin kasvoilla,. Suukaan ei ole maalauksessa noin pinkin punainen ja silmien sammalvihreys on hitusen voimakkaampaa (olisikohan todella jo aika sijoittaa kunnon kameraan...).


4 kommenttia:

MiaO kirjoitti...

Hei Anna! Upeasti olet taltioinut kuvan mystisen olemuksen ja naisen vangitsevan katseen. Todellakin noissa molemmissa kuvissa on jotain, mitä jäin katselemaan pitkäksi aikaa. Olet kaiketi onnistunut tavoittamaan, hmmm, jotain, jolle en osaa antaa edes sanoja...

Nuo Casuarinalle suunnittelemasi tuotteet myös tosi upeita! Ostaisin, jos vain se olisi jotenkin mahdollista??

Anna kirjoitti...

Hei ja iso kiitos kauniista sanoistasi :) Ihana kuulla että onnistuin tavoittamaan tunnelmaa!

Tilata saa myös Kiinasta käsin :D

Sain juuri naapurin kuvaamaan maalauksen kunnollisella kameralla, laitan kuvan tännekin jos se onnistuu paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin onnistunut! Sinun naisesi näyttää minusta siltä, että se aikoo just kertoa jonkun jutun, tarinan, salaisuuden. Mallinainen enemmänkin vain on

Anna kirjoitti...

Kiitos anonyymi!