tiistai 20. syyskuuta 2011

Herkkuja Habitaresta

Habitaressa oli kivaa ja kiireistä. Nyt koetan saada univelat pikkuhiljaa maksettua ja järjen jostain takaisin pääkoppaan. Siinä saattaa tovi vierähtää. Ainakin tuossa järkiosiossa.

Sunnuntaina sain tuuraajan osastolleni ja pääsin pikaiselle kierrokselle, toin teille eteeniosuneista ilahduttavimmat (ei paremmuusjärjestyksessä):


1. Finabadkarin glamourit kylpyammeet.


Kuvat Finabadkar

Visioin itseni heti Sofia Lorenina suuren pyöreän luonnonsienen kanssa käsivarsiani saippuoimaan, pyyhe päässä, kylpyvaahdon ympäröimänä. Ammeita saa myös mustana ja turkoosina ja punaisina, uljaita leijonankäpäliä löytyy kolmea sorttia. Tällaisen haluan ehdottomasti tulevaisuuden kylpyhuoneeseen.



2. Suomalainen Woodism joka tekee huonekaluja ihanasti ja rouheasti puusta. Parasta se että puu on todella läsnä näissä esineissä. Sivukorvalla kuulin että heiltä saa myös mittatilaustyöt. Minulla on haave saada kahvipöytä vierekkäisistä suurista pystyssä seisovista pölkyistä, täältä sen saisi!



Kuvat Woodism




3. Kauniita puu-lasi valaisimia löysin pikkuruiselta Puuni-yritykseltä Kuopiosta. Muotokieli on niin yksinkertainen ja rauhallinen, puunsyyt näkyvät kauniisti. Kuvat löytyy suurena ylläolevasta linkistä.






4. Seuraava ihanuus löytyi taideosastolta. Itseasiassa Nocturne-maalaus pysäytti kuin seinään ja hetken sitä katseltuani kyynellyin. Tunnelma oli niin voimakas, kutsuva ja tyyni. Maalaus on Elena Schuvaloff-Maijalan maalaama ja löytyy livenä Galerie Oljemarkista. Jos liikutte Eteläisellä Hesperiankadulla poiketkaa katsomaan sillä kuva ei tee laisinkaan oikeutta maalaukselle. Oikeasti koivun rungot ovat voimakkaan vaaleat, pullollaan tekstuuria ja sävyjä, tausta syviä erilaisia harmaita, sinisiä ja vihretäviä. Saaret utuisia. Järvi tyyni. Kaislat ja koivut syksyisen viileitä. Siitä huolimatta maalaus on kummallisesti lämmin. Kuvasta ei käy myöskään ilmi että maalikerroksen alla on jotain paksua ja tekstuurillista, kiinnostavaa. Harvinainen maalauskokemus joka kuvassa näyttää miltei tavaomaiselta ja romanttiselta. Livenä voimakas ja uusi.


5. Toinen maalauskokemus riemastutti. Se oli niin absurdi. Superrealisti Jorge Villalban huolella ja ajalla maalaama Daefalus ja Ikaros. Maalaukset ovat valtavia ja hauskoja. Tulin hyvälle mielelle kertakaikkiaan. En itseasiassa tajunnut että Ikaros oli osa teosta, olin niin Daefaluksen lumoissa. Livenä taustat olivat todella tummat ja valossa loistavat hahmot hehkuivat elämää. Kuvat ovat esillä saksalaisessa Heitschin galleriassa josta allaoleva kuvakin on peräisin.




6. Toinen taiteilija ylläolevasta galleriasta. Andrea Bender. Hall of Mirrors oli suuri ja kimaltavan keltainen, syvyysvaikutelma huikea koska etuosan kristallikruunu oli hyvin paksulti maalattu ja salin takaosa kevyesti ja ohuelti. Kaiken vangitsi erityisen pahatuulinen lapsi etualalla. Tyrskähdin kun maalaus osui eteen. Kontrasti koreasta kimalteisesta salista jonka keskellä äkäinen vauva lumosi.





Habitarsen Trash Design osasto oli kuulemma hieno, en sattunut siihen kierroksellani törmäämään eikä aikaa ollut uudelle kierrokselle. Artikkeleja osastosta mm. täällä ja täällä. Kerrottiin että sohva jonka yksi istuinosa oli korvattu ruokapöydän tuolilla niin että tuoli oli mukavasti sohvan käsinojan kainalossa oli ihanista paras.


Edit! Unohdin yhden herkun, turkulaisen Terraviivan ja heidän käsintehdyt kaakelilaattansa. Kuvia en saanut tänne mutta linkistä pääsee niitä katselemaan. Ihania värejä ja pintoja. Teki saman tien mieli remontoimaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heti rupes harmittamaan, ettei päässyt käymään Habitaressa. Toisaalta muistan, miten uuvuttavaa kiertely siellä on. Ehkä onkin hauskinta saada nähdä toisen parhaat poiminnat

Anna kirjoitti...

Niin, on se iso tapahtuma, lehdistä ja blogeista voi poinia hauskuutusta omalta sohvalta :)