torstai 10. maaliskuuta 2011

Sushi-ilahdus

Vieraat lähtivät eilen ja jätivät jälkeensä aukon ja ikävän (ts. oli hirmuisen mukavaa kun olivat täällä). Lohdutin itseäni tapaamalla ystävän uudessa Sushiravintolassa Herttoniemenrannassa. Ravintola Hanko avautui ystävällisesti juuri kuntosalini naapuriin ja olimme pohtineet tututumiskäyntiä jo muutaman viikon.

Sitten seuraa hehkuttelua, tutustuminen oli todella tutustumisen arvoinen. Maut olivat uusia, kiinnostavia ja herkullisia. Ah niin herkullisia. Jopa niin herkullisia että kävi vanhanaikaisesti. Meidän piti kokeilla kevyt satsi koska tiemme oli vievä seuraavaksi salille. Tilasimme kuitenkin lisää koska oli ihan pakko.

Käyn aika usein sushilla ja olen jo jokseenkin kyllästynyt peruspalasiin joita useimmissa paikoissa saa. Hankossa oli toisin, peruslajitelmassakin oli aivan ihania uusia makuelämyksiä, mm. höyhenenkevyesti grillattuja kalapaloja mielenkiintoisella kastikelisällä. Suosikeiksini nousi grillatu ankerias ja grillattu lohi. Riisi oli täydellisen kosteaa ja ilmavaa, kaikki tiukuvan tuoretta ja maukasta. Lisäkiitoksen saa riisin suhde kalaan, sitä ei ollut liikaa. Monesti saa suuhunsa bulkin riisiä ja pienehkön palan kalaa, nyt suhde oli toisin. Kalan maku täytti suun ihanasti.

Jos asut lähettyvillä, tai omaat auton, suosittelen visiittiä, takaan ettet pety. Metrollakin pääsee Herttoniemen asemalle, kävelymatkaa on muutama sata metriä. Hanko on pidemmänkin matkan arvoinen. Lupaan.

Herttoniemen Hanko, Hitsaajankatu 12.

Aukioloajat; ma-ke 11-18, to-la 11-20 ja su 13-18.

Menu löytyy täältä.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam. Viime Helsingin reissulta jäi pettymys, kun aseman sushikioski oli kiinni. Taitaakin jäädä se nyt pois listalta. Paitsi jos junan evääksi...

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Löysin blogisi Googlen avulla kun etsin tietoa belgialaisesta ruuasta. Olen lukenut nyt jonkin aikaa blogiasi ja mieleeni on tullut muutamia kysymyksiä. En kuitenkaan löytänyt yhteystietojasi, mutta olisin erittäin iloinen, jos voisit ottaa minuun yhteyttä e-maililla.

=)
Kiitos jos etukäteen!
osoitteeni on: rattaje@hotmail.com

Anna kirjoitti...

Anonyymi 1. Tällä kertaa vieraat sai junaan sushia evääksi ja oli kuulemma erityisen hyvää sekin. Ei pidä lähteä liian aikaisiin juniin!

Anna kirjoitti...

Anonyymi2. Laitoin sähköpostia tulemaan :)