maanantai 4. heinäkuuta 2011

Uusi koti

Pitkästä aikaa jälleen. Tähän väliin on mahtunut töitä, nyrjähdys ja muutto. Muutto on iloista 30 asteen helteessä. Onneksi sentään laatikoiden ja huonekalujen kantamisen suoritti muuttofirma*. Eilen saimme viimeisetkin muuttolaatikot tyhjennetyiksi ja siivotuksi, ihanaa. Alkaa pikkuhiljaa tuntua kodilta. Mutta nyt alkaa se aikaavievin vaihe.

Muutto yllättää viimeistään sitten kun huomaa etteivät vanhat huonekalut, valaisimet ja maalaukset toimi uudessa kodissa. Verhotkin olivat liian lyhyet. Keittiöstä puuttuu juuri sellainen kaappi jota tarvittaisiin. Sekä aamiaispöytä. Olohuoneeseen sopisi kivasti kapea senkki. Uusi sohva on jo ostettu, mutta sitä joutuu odottamaan elokuun lopulle saakka. Uskaltaako ostaa senkkiä ennenkuin sohva on kotona. Entinen olohuoneen lamppu ei sovi uuteen huoneeseen, ja toiset lamput tarvitaan ruokapöydän päälle joka ei enää ole keittiössä. Asunnossa oleva kaunis ja siisti tapetti ei sovi huonekaluihimme ja se menee pakosta vaihtoon. Tarvitsemme siis kaikkea ennenmainittua (ja paljon muuta) lisää, se taas vaatii lukuisia tunteja jalkatyötä ja pähkäilyä. Ymmärrän hyvin miksi ihmiset palkkaavat sisustussuunnittelijoita, aikaa ja aivokapasiteettia säästyy. Hermojakin.

Positiivisia seikkoja uudesta kodista:
  1. Ikkunoista, kaikista ikkunoista, on ihanat näkymät (ehkä suurin syy miksi juuri tähän muutimme) (toisaalta kaikesta positiivisuudesta huolimatta se asettaa rajoituksia huonekalujen sijoitukselle koska yritämme saada ne niin että istujalla olisi kaikkein parhaimmat näkymät ulos. Sisutuksellisuudessa joutuu tekemään kompromisseja. Mutta kuinka paljon? Sitä yritämme päättää siiretelemällä huonekaluja edestakaisin).
  2. Roskiskatoksessa on energiajäteastiat. Tuntuu hyvältä huomata ettei kaatikselle enää menee juuri mitään.
  3. Koti on aivan mielettömän hyvässä kunnossa. Mikään ei ole likaista tai irvota mistään (vielä). Makuuhuoneen maalasimme uusiksi vain koska vaalea lila ei ollut oikein makuumme (uusi väri on murskattua vadelmaa ja kermaa).
  4. Vanhat kissarouvat selvisivät hengissä muutosta. He ovat jo täysin mukauttaneet rutiininsa tänne. Viileä laattalattia keittössä on heille helteellä helpotus.
  5. Olen aivan rakastunut keittökaappeihin jotka ovat jostain 60-luvulta. Ne on juuri maalatut ja puhtaat, ihanan tunnelmalliset ja jotenkin niin aidot. Keittiö oli toinen seikka johon oitis rakastuin. Ja matalampi tasokorkeus sopii 160cm pitkälle naisimmeiselle paljon nykyistä korkeampaa paremmin.
  6. Vaatehuone on jättimäinen.
Tänään matkaan Etolaan hakemaan lisää säilytyslaatikoita ja hengareita. Siistin viimeisetkin tavaramurut. Sitten hengähdän loppupäivän. Huomenna jatkuu työt jotka ovat muuton aikana päässeet kasautumaan. Jossain vaiheessa viikkoa pitäisi käydä huonekalukaupoissa. Ensi viikolla toivon kovasti ehtiväni lomalle ja mökille. Päätän raporttini täältä tähän.

*) Jos tarvitsette muuttoapua Helsingissä voin erityisen lämpimästi suositella muuttofirmaa nimeltä Ja-Ki. Kaikki neljä miestä olivat mukavia, jutut hauskoja, tunnelma rento ja letkeä. Palvelu oli erinomainen, jokaikinen laatikko tarkastettin, vietiin oikeaan huoneeseen ja asteltiin niin että ne on mahdollisimman helppo purkaa. Siinä sivussa käännettiin ruokapöytäkin oikein päin oikealle paikalleen. Lisäksi kaikki sujui ällistyttävän nopeasti vaikka maksu on tuntivelotteinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Anna kirjoitti...

Kiitos kaunis :)