keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Toria ja Lomaa

Espan Designtori oli hauska kokemus. Kesäinen sää ojensi anteliaasti haasteita. Aamupäivällä satoi vettä viistoon ja tuuli pyörrytti tuotteita taivaan tuuliin spiraalikierteenä. Tuli vaan ja nappasi ja ilmaan heitti. Lopulta eräs suurempi puuska heitti katosteltat taivaan tuuliin yhdellä riuskalla riuhtaisulla. Koko pitkä teltarivi lennähti yhdessä sekunnissa penkkirivien ja pensasaidan toiselle puolelle (olisittepa kuulleet kiljaisusarjan). Teltat saatiin kiskotuksi takaisin, tosin osa metalliosista oli murtunut, tai kokonaan poikki. Systeemiä korjaillessa, sateen ropistessa vuolaana myyntituotteille, meni pari tuntia. Jokaisen puuskan tullen kaikki myyjät ryntäsivät telttojen kulmapaaluille roikkumaan vastapainoksi. Onneksi lopulta saimme lisäkiinnitykset, sade loppui ja ihmiset uskaltautuivat tulemaan paikalle. Ei käynyt aika pitkäksi tällä torilla.

Nyt olen valmistautumassa seuraavaan koitokseen. Lomaan. Hahhaa!


Torin jälkeen olen kiirehtinyt saadakseni viimeisetkin langanpätkät solmituksi että pääsen mökkeilemään vailla huolen häivää. Eilen laitoin viimeiset kiireiset tilaukset postiin, siivosin ateljeen ja lukitsin ovet. Enkä katsonut taakseni. Nyt pakkailen, pesen pykkiä, lähettelen sähköposteja ja laskuja. Ostin junaliput huomiseksi. Olo on autuas.

Autuas!


Kirjoja odottaa vino pino, ja univelkaa kurottavaksi. Ei haittaa, ei niin yhtään, vaikka sää olisi kylmä ja sateinen. Aion hautautua paksujen vällyjen alle, lukea, ottaa niin monet nokkaunet kuin sielu sietää, laiskotella röyhkeästi, elää porsaana pahnoilla.


Muutaman tällaisen päivän jälkeen noukin kassini sivutaskusta luonnosteluvälineeni ja aloitan piirtelemään syksyistä näyttelyäni varten. Pääni on pullollaan ja odotan innolla tätä vaihetta. Teen työaikataulut, käsittelen kuvia uutuuksista (joita on kertynyt kymmeniä), postaan niitä tännekin, päivitän nettisivut. Tavallaan työtä lomalla, (toisaalta tämä on kyllä elämäntapa, ei niinkään työ) mutta mikäs noita tehdessä, kivoja hommia, rantakivillä istuskellen, laineiden liplatellessa. Ei tunnu työltä yhtään, ei. Minulla on hihassani monia juttuja tännekin kirjoitettavaksi (toivottavasti muistan edes osan niistä).Ette usko miten olen tätä lomaa odottanut, olen onnea pullollani!


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin minäkin! Huomenna hämähäkkisiivous, toripiirakoiden ja yhden hyvän juuston ostot ja Leena-tädin juustosarvien haku. Piirakat ja sarvet ovat taivaallisia juuri leipomispäivänä. On ollut kiva puuhata, kun se tietää tuloasi. Tosin ihmettelen, kun kuvissa ei näy palvovaa ja puuhakasta äitiä taustalla (pittää lukkee näin: se on toisella sängyllä yhtä ahneesti lukemassa. Tilasin 4 kirjaa kirjastosta, niitä tuli heti 3. Eli on PAKKO lukea paljon

Minna kirjoitti...

Tervetuloa, lomalainen!

Anna kirjoitti...

"anonyymi", minäkin hain juuri lisää kirjoja kirjastosta, puolet kassista on täynnä lukemista. Leena-tädin juustosarvia!

Minna, kiits, kannattaa tulla kylään pian, ennenkuin kaikki sarvet menee parempiin suihin...

Ruostevilla kirjoitti...

Nautiskele :)

Anna kirjoitti...

Saat uskoa että nautiskelen :)