tiistai 13. huhtikuuta 2010

EliisaHaluaisin esitellä teille erään ihanaisen ystäväni, supernaisten supernaisen, kuvataiteilija Eliisa Paavolan. Eliisa on silleen ihmeellinen ihminen että virtaa tulvii tuutista ja uskottavuus on tuhannen taalan luokkaa. Jos Miss E jotain teille kertoo, uskotte aivan lampaana, tällä en tarkoita komentelua kuitenkaan, vaan ihan normijutustelua ja tarinointia. Sellaista intensiivistä läsnäoloa.


Se miksi kerron tästä taiteilijasta juuri nyt johtuu siitä että usutan teidät Torniin, siellä on upea taidenäyttely Eliisan apinatöistä.

Avajaisissa taitelija itse kertoi kuvien syntyneen John Irvingin inspiroimina. John oli päättänyt jossain vaiheessa ottaa 'lahjattomuutensa' tosissaan, koska koki olevansa keskinkertainen painija ja kirjailija. Vuonna 2007 Paavolan leidi päätti myös siis ottaa 'lahjatomuutensa' tosissaan ja maalata kuvan päivässä. Siis ennen kuin alkaisi maalata niitä ns. varsinaisia töitä, saada sillä viisiin pään päivittäin auki luovuuden virtoihin. Näistä Päivän Kuvista löytyi helmiä, ja helmien huippukohdat nyt esillä Helsingin huipulla, Hotellin Tornin ateljee baarissa. Taiteen lisäksi silmä lepää upeissa maisemissa. Sielu ei voi kun elähtyä. Maalaukset ovat postikortin kokoisia, hauska poikkeus taiteilijan suurikokoisten töiden sarjaan (katsokaa lisää kuvia täältä). Suosittelen apinan raivolla tutustumaan, aikaa on 6.6.2010 saakka.

Tässäpä maistiaisia (näyttelystä löytyy myös King Kong, kuten jokaisen vakavasti otettavan tornin huipulta pitääkin, mutta sen saatte käydä etsimässä itse):


Guerilla akvarelli paperille 14,8 x 10,5 cm 2007Dr. Zaius akvarelli paperille 14,8 x 10,5 cm 2007
Taitelija itse, kauniina kuten aina, näyttelynsä avajaisissa 12.4. 2010
(uskoisitteko muuten että tällä naisella -ja naisen vyötäröllä- on kotona vajaan vuoden ikäinen beibi?)


Ylin kuva valokuvaaja Anna Koivisto


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olit valinnut tauluista minunkin ehdottomat suosikit. Tähän näyttelyyn meidän pitää mennä

Anna kirjoitti...

Jepjep, niin minäkin ajattelin.