keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Semmost sekalaist

Mitä tehdä ettei linnut lennä ikkunaan? Löysimme eilen todisteet päivän aikana tapahtuneesta massaitsemurhasta belgialaisen miehen musahuoneen ikkunaan. Kuolosta kieliviä jätöksia valui neljässä kohtaa ikkunaa. Ja kas tänä aamuna sama löytö työhuoneellani. Juuri siinä ikkunassa jonka edessä kirjoituspöytä on. Ottaen huomioon että ikkunoita on 11 kpl olen onnellinen etten ole taikauskoinen. Mietin onko jotain kikkaa, liimata pöllön kuvia ikkunaan tms? Surettaa nimittäin. Lintusten kevättärinnassa päättyy onnettomasti.

Sen sijaan onnellista on tämä kevät ja viheryyden kasvu. Jokainen päivä jotain uutta on kasvanut ja tuoksuilee. Kotosalla löytyy niiden yrttien ja tomaattien muodossa. Iduista on tullut perheenjäseniä, lähinnä siksi että ne kasvavat keittiön aamiaispöydällä. Joka aamu syömme muroja ja munia tutkien vuorokauden aikana tapahtuneet kasvumuutokset. Iduille on tullu jo nimiäkin. Tänä aamuna Jack oli vähän kellistynyt liian roiman kastelun viattomana uhrina. Jack tuettiin pystyyn mitä pikimmin. Saa nähdä raaskitaanko loppujen lopuksi ketään heistä syödä. Pirskatit kasvavat liian hitaasti, aivan mainiosti aikaa kiintyä.

Kissallakin on kevättä sielussa. Se herää anivarhain ja alkaa kipsutella sängyssä koska hänen ihmiset-palvelijat-hännystelijät nukkuu liian myöhään, on jo valoisaa. Kun ei herätystä tapahtu niin olohuoneen sohvalta, tai vaihtoehtoisesti ruokapöydältä, aloitetaan konsertti. Ensin vienosti, lopulta mouruamalla niin suurella äänellä ettei uskoisi sen lähtevät 2,2 kiloisesta linnunluisesta kissasta. Tämän ilon kirvoittamana en ole nukkunut yli kuutta tuntia nyt reiluun kuukauteen. Eikä otus tietenkään tunnusta eroa arkipäivien ja viikonloppupäivien välissä että olisi niinkuin ne aamut jolloin voisi nukkua pitkään laiskasti. Ai että se on rakas tämä kissa.

Siksipä täällä nyt nuokun koneella, enkä huiskikaan läpi tämänpäiväistä työlistaa. Yhenäkkiä vaan loppui puhti ja kaikki energia. En jaksa mitään en. Aivokäyrä on varmaan miedon loivaa laineilua. Liplattelua. Pysähdyin pohtimaan näitä suurensuuria lintu-yrtti-kissalinjaisia ongelmia. Kaikki vinkit näihin ongelmiin otetaan fanfaarein vastaan.

Kaiken lisäksi mietityttää se facebook-video austraalialaisesta jättihämähäkistä joka muina miehinä pyydysti ja söi aikamoisen vonkaleen kokoisen käärmeen. Menin ihan viattomasti sen aamulla avaamaan ja järkytys jäytää edelleen. Ehkäpä sinne katosi tämän päivän energiat, järkytyskuiluun.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Täältä haukkatarrat. Oli nopea toimitus pari vuotta sitten ja toimii meillä.

http://www.suomenlintuvaruste.com/product_catalog.php?c=67&s=1

Anonyymi kirjoitti...

mikä hirmuhämähäkki se oikein oli? uskallatko laittaa linkin tänne? uskallanko kattoa sen?

ainakaan ei kannata pestä ikkunoita hirveän kirkkaiksi, jätä niin ettei läpi näe kummaltakaan puolelta, ehkâ linnut sitten luulee, että ikkunat on seinää. onneksi mun naapurissa on julkisivuremontti, sieltä tulee niin paljon pölyä, että hädin tuskin itekään uskon enää,että mulla on ikkunat!

yhtenä aamuna parvekkeen ulkopuolen ulokkeella oli fanta-tölkki, kolmannen kerroksen korkeudella, hetken mietin, kuka on kulkenu kadulla erityisen korkein puukepein, kunnes tajusin, että työmiehet on rakennustelineiden korkeuksista, onnistuneet jättämään tölkin sinne. jos roskaviranomaiset näkee sen, tuleeko siitäkin sakot mulle? en nimittäin yletä sinne parvekkeelta, mutta se on mun puolella... eli tavallaan vika on mun.

Hanna

Anna kirjoitti...

Minna, kiitos ideasta, tilaukseen meni!


Hanna mulla ei ole sitä linkkiä, se oli jonku ystävän facebook-postauksessa. Mutta en varmaan uskaltaisi koskea edes videon koodiin....

Hauska tuo sinun fanta-tervehdys :D