perjantai 4. marraskuuta 2011

Känkkäränkkä

Haa, tänäänpäs en postaakaan positiivisia fiiliksiä vaan ärsytyksiä. Ettäs tiedätte.

Heräsimme moottorisahan ääneen, anivarhain. Emme siihen erityisesti kiinnittäneet huomiota koska jokasyksyinen überärsykkini se penteleen lehtipuhallin on pauhannut joka toinen aamu ikkunan alla. Kun sitten lopulta nousimme ylös huomasimme että kas, maisema oli avartunut. Kaupunki ystävällisesti 'siistii' viheralueita, tässä tapauksessa ihanasti metsittyneitä kohtia talojen välissä. Juuri sellaisia kivoja metsän pahasia joissa on kiva samoilla ja joissa kasvaa kaikkea yllättävää. Ei kasva enää. Nyt siellä on muutama korkea (karsittu) mänty jäljellä ja loppu on ei mitään. Näemme esteettä talolta talolta talolle. Kuulemme esteettä talolta talolle. Voi järjen riemuvoitto. En käsitä en ymmärrä tuota kummallista kaupunkiolojen sterilointia että kaikki luonto pitää nujertaa ja siivota. Siivota! Minun mielestäni homma on ihan sama kun menisi metsään pölynimurin ja jumalattoman pitkän jatkoroikan kanssa.

Tästä mielenipahoitettuani ärsyynnyin metrossa olevista tankoon nojailijoista. Ne jotka letkeästi nojaavat koko vartensa mitalla niin ettei muilla ole mahdollista tankoon tarttua kun metro lähtee liikkeelle. Vakioärsykkini.

Cafe Engelin mukaan otettava latte maksaa 4,90e. Seikka joka ei ole erityisesti minua ennen harmittanut, vaan tänäänpä sekin sitten harmitti.

Rakkaiden kenkieni pohjassa on reikä ja sukka kastui. Sinä samassa päässäni alkoi soida ärsyttävästi 'Pikku-Matin autosta on kumi puhjennut', erityisesti kohta 'purukumilla me paikkasimme sen'. Ihan itsestään alkoi rallittaa päässäni eikä suostu poistumaan.

Niskakin on jumissa.

Positiivispostaan kuitenkin ostamistani kerrassaan kauniista kynttilöitä. Tällaisia. Olen joka tapauksessa sangen iloinen siitä että on perjantai ja tulossa on yleellinen Vapaa Viikonloppu. Aion lukea, poltella uusia kynttilöitäni ja rentoutua. Enkä suostu enää ärsyyntymään mistään tänään klo 21.00 jälkeen. Siihen saakka, antaa palaa, hoidetaan tämäkin nyt sitten antaumuksella.Näitä kauniita saa nyt Kraftista.

Bockin talo, Senaatintorilla.

Ei kommentteja: