sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Casuarina

Yksi parhaista loppukevään projekteistani oli suunnitella ja toteuttaa tekstiilit upeaan helsinkiläiseen sisustusliikkeeseen nimeltään Casuarina. Projekti oli ihanasti mielenkiintoinen. Casuarina on yksi houkuttelevimmista sisustusliikkeistä Helsingissä ja aina ollut suosikkina listallani. Olin iloinen kun sain suunnitella juuri heille jotain omaa. Liikkeen tunnelma on itämais-skandinaavinen, esillä aivan ihania kiinalais-japanilaisia lakkapuisia kaappeja, pöytiä, lipastoja yms (voisin ottaa niistä jokaisen kotiini), joukossa kauniita selkeitä skandinaavislinjaisia huonekaluja ja valaisimia. Sekoitus toimii saumattoman, kiinnostavan, elegantisti.

Työssäni tarjoan asiakkailleni mahdollisuutta saada jotain aivan omaa, jotain jota on vain heillä ja heijastaa juuri heidän tyyliään ja persoonaansa. Ällistyttävän harva hoksaa käyttää tätä tarjousta hyväkseen. En tiedä onko kyse mielikuvituksen puutteesta vai mistä. Kenties syy on ettei tällaisia näin äärimmäisen personoitua työtä moni tee ja uutena se ei heti avaudu? Tarjoan aina turvallisen prosessin jossa teen luonnoksia kunnes juuri se yhteinen, kummallekin paras vaihtoehto löytyy, kenenkään ei tarvitse sitoutua mihinkään silmät sidottuna, eikä ottaa mitään mistä ei pidä. Iloitsen kun tapaan henkilön joka huomaa mahdollisuudet, koska minullekin se tuo työhöni uutta kiiinnostavaa haastetta.

Casuarinan mukava johtaja Viveka Uusivirta antoi ohjeikseni pienen vanhan kiinalaisen valokuvan, sekä pätkän tapettia jossa oli suuret valkeat itämaisen naisen kasvot. Toiveena keittiöpyyhkeet, tyynyjä, sekä tauluja ja suuria seinäkankaita. Aloitin projektin kahlaamalla pari päivää netissä etsimässä vintagevalokuvia ja ideoita. Tallensin satoja kuvia koneelleeni. Kolmannen päivän aikana karsin näistä parhaita, sekä lajittelin ne erilaisiin kategorioihin. Nämä kategoriat lähetin lukuisina sähköposteina Vivekan katsottavaksi, hain fiilistä mistä hän pitää ja mistä ainakaan ei. Valittujen tunnelmien perusteella tein luonnoksia ja lopulta kokeiluita kankaalle, joista kivat vaihtoehdot löytyivt mukavasti heti. Ja pakkarissa on vielä tallennettuna paljon lisää kivoja kuvia/ideoita tuleviin tekstiileihin.


Keittiöpyyhkeet ja tabletit, kaunista rouheaa valkeaa pellavaa:

See no evil, speak no evil, hear no evil.

Penoy blossoms, that's what I'd sleep on, in paradise (haiku by Issa)

Letting the little boy, hold the lantern. Picking herbs (haiku by Issa)Tyynyt, paksua kaunistekstuurista puuvillaa:

Taulut:Girl With a Peony
Koko 60cm x 80cm

(kuva otettu sivusta ettei lasi heijasta)See No Evil, Speak No Evil, Hear No Evil
Koko 55cm x 70cm
Suuret seinäkankaat show stopperina, (maalattu vapaalla kädellä). Nämä vangitsevat suuren kokonsa ja intensiiviytensä vuoksi katseet liikkeen seinällä. Kenenkähän kauniiseen kotiin he pääsevät?Geisha In Garden 1.
Koko 120cm x 170cm.
Geisha In Garden 2.
Koko 120cm x 170cm.


Casuarina
löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 30, Bulevardin ja Lönnrotinkadun välistä. Jos olette liikenteessä, suosittelen visiittiä liikkeeseen, ilahdutte takuulla!7 kommenttia:

kristian kirjoitti...

taas aivan ihania uusia tuotteita anna!!!!!

Anna kirjoitti...

Merci beaucoup, mon cher ami!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mielettömän hienoja!!

Anna kirjoitti...

Kiitos kaunis anonyymillekin :)

Riia kirjoitti...

Upeita uusia tuotteita Anna!!!

Anna kirjoitti...

Kiitos Riiuli :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuopion anonyymi yhtyy edellisiin