maanantai 12. elokuuta 2013

MadeBy Helsinki

Hengissä ollaan, ollaanko siellä? Kiire jatkuu aivan hölmön lailla ja koska aikaa on 5 viikkoa Habitareen tahti kiihtyy kiihtymistään. Tänä vuonna minulla on Habitaressa nimittäin kaksi omaa osastoa. Toinen löytyy Ornamon kortteleista,  siellä myydään vain Legendoja, ja toinen oma suurempi osasto jonne tuon aivan uudet akustiikkalevyni, sekä vähän muutakin uutta sisustusasiaa. Haukkasinkohan liian suuren palan? Vastauksen kuulette viiden viikon päästä. Pitäkää peukkuja, on nimittäin aika muhevat työlistat työn alla. Tunnen itseni hamsteriksi juoksupyörässään. Fiilis on juuri se mitä luulen hamstereillakin olevan, osittain pakonomaista juoksemista, vauhti kiihtyy aivan liian kovaksi, pää menee pyöryksiin, jalat sekoaa tahdista ja sitten pyöritään holtittomasti keskipakovoiman liiskatessa reunoja vasten, mutta osittain on kyllä hirmuhauskaakin. Ainahan ne hamsteritkin palaavat pyörälleen.

Viime ajat muun kiireen lisäksi on täyttynyt uuden kaupan perustamisesta. Ei mikään pieni homma.

Muistanette että Krafti, se meidän pieni käsityöpuoti Bockin talossa, meni vuoden alusta remppaan? Nyt olemme avanneet ovemme jälleen mutta aiva uudella kokoonpanolla ja konseptilla! Kaupan nimi on:


Yhdistimme voimamme kahden muun pienen osuuskunnan kanssa ja vuorasimme talon suurimman tilan, 150m2 kokoisen kauniin vanhan läpitalon huoneen. Tätä tilaa jouduimme oikein hakemaan koska Helsingin kaupunki on tämän tilan suhteen mukana voimakkaasti ja vaatimukset olivat kovat. Sepä ei meitä haitannut koska vaatimukset sopivat meille täydellisesti. Kauppamme ei nimittäin ole ihan tavanomainen kauppa. Meiltä löytyy pajatila jossa tulemme pyörittämään monenlaisia kädentaito- ja lifestyle-kursseja, sekä erilaisia luentoja. Meiltä löytyy kahvila ja tee-se-itse-juttuja. Jos sinulla on hiukan ylimääräistä aikaa, voit tulla askartelemaan, ompelemaan, lukemaan käsityölehtiä ja juomaan ne kahvit. Kahvin kanssa leivoin herkku-cookieita ja tulevassa leivonnaisten määrä vaan kasvaa. Ihanaa, olenkin oikein odottanut paikkaa jonne saisin leipoa! Kahvi on muuten hyvää, hankimme ravintolalaatuisen kahvilaitteen Nespressolta, ei siis kitkerän seisonutta kahvia meiltä.

Uusi uljas ovemme, kylttejä vielä odottelemme.


 Kauppaa laittamassa, siihen vierähtikin muutama viikko naiivisti arvioidun viikon sijaan.


Kahvilan tuolit maalattiin raikkaan oransseiksi ja kassan takana meillä on kiva liitutauluseinä.


 Tässä näyttää jo sangen valmiilta


 Kahvilan ehdottomasti suloisimmat asiakkaat, cookiet tuntuvat maistuvan!


Meiltä löytyy myös herkullisen väriset ulkopöydät aurinkoisten päivien kahvivieraille. Aurinkoisina päivinä meillä levittäydytään ovistakin ulos.


Pilkahdus Legendoja.

Kaupasta löytyy 14 osakkaan omat työt, sekä suuri joukko muitakin taidokkaita käsityöläisiä.  Ne teistä jotka ovat Facebookissa löytävät koko kaupan kirjoa täältä. Muut, tervetuloa tutustumaan kauppaan! (Tulen kyllä esittelemään jäsenistöä tälläkin jahka ehdin).

MadeBy Helsinki asustaa osoitteesta Katariinankatu 4, 00170 Helsinki. Olemme auki arkisin 10-18, lauantaisin 10-16 ja elokuun sunnuntait 11-16. Tulkaa käymään, muistakaa säästää kahvihampaan kolotuskin sinne!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttu Anna!Täytyy tulla käymään kun tulen sinnepäin!t.Marjukka

Anonyymi kirjoitti...

Jee! seuraavalla Helsingin-retkellä saavun paikalle:) onnea uudelle hienolle kaupalle!

toivottavasti on lepotaukojakin, ettei sama meno jatku jouluun... voimia!
Hanna