perjantai 9. lokakuuta 2009

Ekologisia vaatteita ja aatteita

Testaan muutaman testihenkilön kanssa uutta aluevaltausta; vaatetuskankaita ja vaatteiden ottamista mukaan Rantakoski Designsin mallistoon.
Kokeilussa on useita kankaankuvioimis-/maalaustekniikoita erilaisille kangasmateriaaleille. Mallistoon on ajatuksessa suunnitella muutamia vaatteita jotka saa sitten tilata normikokoisina, tai vaihtoehtoisesti omilla mitoilla, ompelija ompelee ne sopiviksi ja oikein leikkauksin. Lisäksi yritykseni toimintaperiaatteen mukaisesti asiakas voi tilata oman värisen ja kuosisen kankaan jonka ompelija ompelee sitten asiakkaan mallin perusteella.

Catchinä tässä on se että vaatteet saa myös ekologisina vaihtoehtoina ja että kaiken kokoiset ja malliset naiset saavat sopivia pitkäkestoisia vaatteita omien toiveidensa mukaan.
Käytössäni on kokoelma ekokankaita, käytetyt maalit ovat myrkyttömiä ja tuotantomenetelmät energiaa tod. säästäviä (kaikki energia mikä kuluu, kuluu minun vyörätöltäni).

Lisäksi otan mukaan asiakkaiden kankaiden kierrätyksen, maailmalla tuntuu olevan suuri joukko kaltaisiani naisia jotka ostelevat herätteinä kaapin perukat täyteen erilaisia ihania kankaita, ja jotka sitten vuosien päästä ovat jo syystä tai toisesta passé. Em. testihenkilö toi kasoja vaaleita ihania kangasmatskuja jotka nyt tuunaan sopivan värisiksi. Samaa voi ajatella myös valmiiden vaatteiden osalta.

Kirsikkana kakussa on neuvottelut erään Sri Lankalaisten naisten hyvinvointia kohentavan supernaisen kanssa kankaan kudotamisesta suoraan jossain hänen tukemassaan kylässä. Olisi hienoa tietää tarkalleen mistä kankaani tulevat ja keneltä, bonuksena se että samalla voin tukea köyhien kylien toimeentuloa. Näitä kankaita käyttäisin myös sisustuskankaissani ja -tuotteissani.

Etsinnässä on lisäksi öljykangaspinnoitetta vettäpitävien takkien valmistamiseksi ja kestävää ekologista T-paitamatskua/T-paitoja. And what not.

Tällaista kehittelen, niiden miljoonan muun tehtävän työn ohella. Tämä on juuri sitä rönsyilyä pahimmillaan, ajan ja energian hajoittamista ympäriinsä. Mutta kun se on niin hauskaa. Testien tuloksista saatte kuulla pian.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Samettia korvilleni!

kristian kirjoitti...

loistava idea kokonaisuudessaa, minulle öljykangaspinnotteinen vettäpitäva takki ehdottomasti, ne on niin mukavia ja kaytannollisiakin. minulla on joku puuvilla kangastakki jossa vaha pinta ja siita tulee hienon nakoinen, melkein nahkamainen pinta!

Maria Veikontytär kirjoitti...

Vaihetusvuodetkin on (toivottavasti) takana. Mutta ihanpa itkua tuhersin kun luin tuon sinun viimeisimmän rönsysi. Onnea ja siunausta kaikille toimillesi.

Anna kirjoitti...

Mister K, pinta on ihana, toivottavasti pinnoitetta löytyy jostain ja se ei ole mitään myrkyä! Ois ihana suunnitella takkia sinulle :)

Queen Marja, eihän tässä itkuun aihetta ole, ainakaan vielä!

Ja Mademoiselle Aino, tuletko mukaan projektiin? Sinulle ois paikka aina auki vaatesuunnittelijana ja jos kiinnostaa niin ompelijanakin.

Minna kirjoitti...

minä tilaan sellaisen mättään tai havunvihreen öljykangastakin/trenssin. kunhan saan sen elämäni työpaikan.

ja sri lanka -suunnitelmat on iha mahtavat! se olis jo selkee polku!

ps. sanavahvistus on ommultus.
haluisin mennä sellaseen firmaan töihin, missä noita sanoja keksittäis.

Anna kirjoitti...

Onkohan sanojen keksijäkin se Pieni Hikinen Mies kavereineen, jossain ahtaassa toimistossa, tuhertamassa jyijykynällä hapertuneelle paperille, jollekin kerran kastuneelle viholle.