keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Cookies

Leivon eilen jättisatsin suuria pikkuleipiä vietäväksi työhuoneelleni. Minusta on mukavaa tarjota jotain muhevaa ja kodikkaan herkullista vierailleni kaffeen kera. Erityisesti pidän cookies-tyyppisistä pikkuleivistä jotka ovat rapsakoita reunoilta, murevia keskeltä ja niissä on oltava isoja paloja jotain ihanaa, suklaata, toffeeta tai pähkinöitä. Parhaan reseptini laitan lopuksi, aivan sairaan hyviä valkosuklaapikkuleipiä.

Sitä ennen esittelen erään amerikkalaisen pikkuleipäilijän johon sattumalta törmäsin youtubessa. Ensin katsoin vähän epäilevänä hommaa, mutta sitten olinkin ihan koukussa (videoita on paljon). Herttainen kotikutoisuus, lievä kömpelyys ja aito innostus tekevät videoista hurmaavia. Kyseinen rouva tekee kotonaan pikkuleipiä firmoille ja erilaisiin juhliin. Ja nyt minua himottaa hirveästi alkaa tekemään omia tikkaripikkuleipiä ja myymään niitä tässä kaiken sivussa. Tekisi niin mieli koristella niitä, pursotella eri värisiä sokerikiehkuroita, tiplutella vaniljaa ja sitruunaa, ripotella sulkaata ja strösseliä, antaa luovuuden juosta. Ihan pakko on kokeilla ainakin kotona!



(Kuuntele keskittynyttä hengitystä kun koristepilkkuja lisätään)

Sitten asiaan:

Valkosuklaapikkuleivät (White Chocolate Chip Cookies) (6-8kpl)
125g voita
125g fariinisokeria
1 kananmuna
200g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
125g valkoista suklaata (sanoo resepti, mutta minä laitan ainakin 170g)

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi vatkaajalla.
  2. Lisää muna ja vatkaa hyvin.
  3. Kaada joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljaseos ja sekoita.
  4. Rouhi 70g suklaasta monitoimikoneessa muruiksi. Leikkaa loput 100g paloiksi veitsellä. Lisää takinaan ja sekoita.
  5. Pyörittele n. kahden lihapullan kokoisia palloja, litistä kevyesti ja paista 190 asteisessa uunissa 10-15 min, eli kunnes alkavat ruskistua reunoista.
  6. Malta jäähdyttää kunnolla ennen maistamista...

Lisävikkejä:
  • Vaihtelun vuoksi (kun näihin jää koukkuun) lohko suklaan asemasta sekaan 125g pehmeää kermatoffeeta, vaikka Omareita.
  • Suklaiseen vaihtoehtoon saapi enemmän vastusta rouhimalla sekaan 50g Brasilianpähkinöitä.
  • Kaikkein ihanin valkosuklaa tähän löytyy Pandalta, se on maultaan voimakasta ja jotekin paahteista, sopii hyvin fariinisokerin karamellimaisuuteen.
  • Teen aina 4x ohjeen kerralla, kotioloissa tekisin tupla-annoksen. Ne häviää niin nopeasti nuo kuusi 'pikkuleipää'.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä katsottiin kolmen naisen voimin keksinleivontaa. Voihan niihin tikkujakin laittaa! hienoja vinkkejä, sanoo Stella 8v. Ja valkosuklaapikkuleipien tekoa ehdottomasti kokeillaan!!!
-pirjo+neidit

anna kirjoitti...

Eikö olekin hauska idea tehdä tikkaripikkuleipiä! Hyvä joulutervehdysidea, nyt vaan neidit ja Leidi (of the house) leipomaan :)

Otin muuten videoista taikina- ja kuorrutereseptit talteen joten jos on tarvetta hihkaise.

anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.