tiistai 17. marraskuuta 2009

Pimeys vei energiat

Voe elämän kelekka ja valon puute. Tuntuu että voisin nukkua koko ajan, viimeöiset kymmenen tunnin unet tuntuivat vajailta, haukotuttaa ja motivaatio hukassa. Ja tietenkin silloin kun on kiire ja energiaa saisi olla varastossa ylenmäärin. Vaankunei. Luovuuttakin saa etsiä suurennuslasin kanssa. Mistäpä repiä itselleen ylimääräistä virtaa? Vinkkejä?

Olen löytänyt muutamia keinoja, normit kuten kynttilät ja jouluvalot, glögin joka tuo isosti iloa minulle iltaisin ja viimaiset kävelylenkit joiden jälkeen on ihana tulla sisään lämpimään (glögille). Kirjat eivät auta, vaikka normaalisti auttavat mihin tahansa vaivaan, nyt kun avaan kirjan olen unessa parin sivun jälkeen. Keittokirjoista on paras pysyä kaukana koska pimeät illat houkuttelevat liikaakin hellan ja uunin ääreen, ja lohturuoat (joihin katseeni nyt kummasti kiinnittyy) tunnetusti ovat raskaita kavereita. Talvi taitaa herättää minussa nukkuvan oravan, haluaisin vaan pesiä ja hamstrata lihottavaa ruokaa...

Vaan musiikkipa on oivaa virkistäytymistavaraa. Kummasti saa virtaa kun valitsee sopivaa musaa. Olen kuunnellut työhuoneella Radio Groovea, sieltä löytyy vanhoja biisejä joiden tuomat muistot naurattavat ja piristävät. Etta Jamesin levyt ovat kovalla kulutuksella. Kaikki kivasti rytmillinen auttaa.

Ikisuosikkini Willie Nelson piristää ja inspiroi minua aina, olen varma ettei hän antaisi väsymyksen vaikuttaa mihinkään vaan pakertaisi sen mitä pakertaa pitää. 76-vuotiaanakin kiertää konsertteja ja tekee levyjä miltei entiseen tahtiin. Willie on esiintynyt lukuisten muusikkojen kanssa, listalta löytyy hauskoja ei-kantriyllätyksiä (ZZ-top, Snoop Dog, Julio Ingesias, Sinead O'Connor yms). Löysin ihanan videon Youtubesta jossa willie laulaa karismaattisen Ray Charlesin kanssa, mikä yhdistelmä! Harmillisesti sitäkään ei saa ladattua tänne joten katsokaa se täältä.

Tällä biisillä työ sujuu tanssahdellen:



Willie ja herkulisen rumankaunis Steven Tyler takaavat virtaa selkärankaan:



Lämpöisiin glögihetkiin:






Ei kommentteja: