lauantai 7. marraskuuta 2009

Death By Chocolate

Minulla on hihassani ässä. Se vetäistään esiin silloin kun talvi alkaa pimeydessään ankeuttaa. Minusta hyvä aika alkaa olla nyt (onhan?!). Parasta on että ässän voi käyttää monta kertaa talven mittaan. Jos verisuonet ja pokka kestää.

Death By Chocolate-kakku

Pohja:
225 g hyvää tummaa suklaata
115 g suolatonta voita
1,5 dl maitoa
225 g muskovadosokeria (vaaleampaa kuin fariini, lähinnä lattekahvin väristä)
10 ml vaniljaesanssia, tai 3 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1,5 dl hapankermaa
225 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 rkl vadelmamarmeladia
4 rkl konjakkia
400 g hyvää tummaa suklaata
200 g suolatonta voita

Kuorrutus:
2,5 dl kuohukermaa
225 g hyvää tummaa suklaata

Näin teet ihanaisen kostean ja suklaasta raskaan pohjan:
  1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Asettele leivinpaperi pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle, rasvaa reunat.
  2. Sulata suklaa kulhossa mikroaaltouunissa puoliteholla maidon ja voin kera. Sekoita välillä. Kun seos on tasaista, lisää sokeri ja vanilja ja jäähdytä.
  3. Vatkaa hapankerma ja munankeltuaiset kulhossa ja yhdistä siihen jäähtynyt suklaaseos.
  4. Lisää jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi.
  5. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan varovasti, sen ei tarvitse olla täysin sekoittunut, pääasia ettet sekoita liian kauan ja menetä kuohkeutta.
  6. Kaada vuokaan ja paista n 45-55 minuuttia (kunnes kakku on kiinteä päältä painaessa).
Ja näin valmistat taivaallisen aromaattisen täytteen:
  1. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Lämmitä kattilassa vadelmamarmeladi ja 1 rlk konjakkia. Levitä seos pullasudilla kakkukerrosten päälle. (tämä prosedyyri muodostaa 'sinetin' kakkupohjien päälle ettei seuraava suklaaseos imeydy liikaa kakkuun)
  2. Sulata suklaa kulhossa mikrossa puoliteholla voin ja lopun konjakin kanssa. Sekoita välillä. Anna seoksen jäähtyä kunnes se alkaa olla tarpeeksi paksu levittämiseen.
  3. Levitä puolet suklaasta varoen kakkupohjalle (älä häiritse vadelmasinettiä), laita toinen kakkukerros päälle ja levitä loput suklaasta sille. Lopuksi hattu päälle ja kakku jääkaappiin lepäämään siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.
Lopuksi jumalainen kuorrutus:
  1. Kuorrutusta varten sulata suklaa ja kerman kera mikrossa (jep, puoliteholla ja välillä sekoittaen). Jäähdytä. Kun seos on kylmää vatkaa sitä kunnes se alkaa olla hieman kuohkeaa.
  2. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele valkosuklaa- ja maitosuklaakiehkuroilla. Ne saat kätevästi aikaan juustohöyläämällä suklaalevyä.


Kakulla on erinomainen nimi, kermaa, voita ja suklaata ei säästellä. Aikaakin valmistamiseen hujahtaa. Mutta kun kakku on pöydässä, on se kaiken vaivan ja ajan väärti. Ja oikeasti, siis ihan aikuisen oikeasti, tätä kakkua riittää pieni pala täyteen nautintoon, makeanhimo on tiessään ja olotila euforinen. Jääkaappisäilytyksessä maut paranevat, joten voit nautiskella viikon mittaan. Mutta, minusta tämä kakku on ehdottomasti parhaimmillaan jaettuna hyvän päälle ymmärtävien (nais)ystävien kesken. Kyytipojaksi skumppaa, tai kardemummakahvia.


By Mark Parisi


Lopuksi upea Aretha joka mielestäni laulaa oodin ohjeen kakulle. Äänet kuin noroina valuvaa sulaa suklaata.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

namnam. skumppa on varmaan skuohuviiniä. Mieluummin joisin sen konjakin kanssa, kun sitä sopivasti jäi yli

Anna kirjoitti...

Hahaa, arvaanpas heti kenen kommentti! Ensi kerralla kun tulet niin voisin tehdä kakun ja jättä konjakinjämät sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Arvasin, että arvaat. Näyttäisi älyttömän hyvältä joulukakulta

Anna kirjoitti...

Saa sitä kojakkia ilman kakkuakin.