torstai 19. marraskuuta 2009

Kissan viikset

Ihana kissani, se hiukan vanhempi, ja huomattavasti vaativampi, se kaiken kuningatar ja valtias, alotti pari kuukautta sitten aamumourut. Se tulee aamunkoitossa makkarin ovelle mouruamaan mitä rumimmalla ja kovimmalla äänellä, ja huutaa niin kauan kun sille sängystä (kauniisti) vastaan. Sitten se menee omaan boksiinsa nukkumaan, kuuntelee tarkoin kunnes hengitykseni on tasaantunut syvään uneen ja hiipii takaisin ovelle mouruamaan. Tätä toistuu siihen saakka kun nousen lopulta ylös.

Ensin luulin että kyse on niin hirvittävästä kuolemannälästä että pakko huutaa. Kokeilin hoitamalla unen kähmissä aamuruokinnan, mutta ei auttanut, Rouva palaa vatsa täynnä rähjäämään uusin voimin. Välillä vastaan huutamalla raivon vallassa, mutta ei edes pienintäkään värähdystä kuulu mouruäänessä, täysin piittaamaton. Sitten kun nousen ylös, väsyneenä ja tyystin kypsyneenä, kissa menee koko päivän kestäville unille pehmoiseen pesäänsä kehräten. Tälläkö se palkitsee vuosien lellimisen ja hyysäämisen, kysyn vaan. Vai olisiko tämä edellä mainittujen lopputulos?

Niin viisas kissa se on, että moukuu kurkistamalla ovikarmin takaa, että jos jotain sattuisi sängystä heitettämän, ei tarvitsisi erityisesti turvaan kiiruhtaa.

Minua väsyttää...

Syyllinen8 kommenttia:

violet kirjoitti...

Syyllinen on aika totisena tuossa. Tajuaa ehkä jotakin kuitenkin asiain tilasta.
Tulee mieleen vanhempieni kissavainaa.Teki tuota samaa. Etenkin juuri sitä, että kun oli saanut kaikki varmasti hereille ja ylös niin meni itse kokopäiväunille.

anna kirjoitti...

Niinpä tietenkin, niin kissamaista sotkea muiden kuviot omaksi huvikseen :)

Minusta tuosa kuvassa on huvittavan umpimielinen ilme, juuri sellainen että minäpä teen ihan niinkuin itse haluan!

Marja kirjoitti...

Olen kuullut kissasta jolle hankittiin oma kelloradio. Se aloitti aamuohjelman hiljakseen soittelemalla ja aamu-uutisilla siihen tämä valtiatar ihastui kovin.

anna kirjoitti...

Voi miten hauskaa, oliko valtiattarella joku suosikkikanava?

Ytellä on jo yövalo, joten tuo kelloradio menisi samaan mainiosti.

Anonyymi kirjoitti...

Tulee mieleen vitsit, joissa kissat aidan päällä mouruaa ja niitä heitellään kaiken maailman kapineilla, joita sitten aamulla etitään pihalta. Mutta siinähän kissoilla on tosi mielessä....
Marke

anna kirjoitti...

Kyllä muuten on Ytelläkin ihan tosi mielessä, sen verran äänekäs ja päättäväinen on. Tosin ehkä eri tosi kun kujakisoilla keväisin.

Anonyymi kirjoitti...

Ytte on muuten kuvassa ihan pallopään näköinen, ilmettä myöten. Mietittiinko joskus syksyllä sinun vai Minskun vai jonkun muun kanssa käsitettä pallopää. Miks se onhaukkumasana ja onko se

anna kirjoitti...

Niin on pallopän näköinen, tosi huvittava kuva, silmätkin karsastaa.

En muuten tiedä miksi on haukkumasana, pitäisi kysyä Torstilta