keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Latte-ilmiö

Belgiassa asuessani huomasimme suomalaisen (myös Belgiassa asuvan) ystäväni kanssa mielenkiintoisen ilmiön Suomen maasta. Aloimme kutsua sitä Latte-ilmiöksi. Havaitsimme aina Suomessa vieraillessamme, usein vain kerran vuodessa, että kaikkien huulilla oli aina jokin uusi juttu; TV-sarja, julkkis, tuote, sana, asuste yms. Johtuneeko ilmiöt siitä ettei meitä suomalaisia ole niin paljon, ja miltei kaikkien lehtien levikki on maan laajuinen, vai jostain muusta perisuomalaisesta syystä. Tätä pohdimme hellyydellä.

Kun joku palasi Suomivisiitiltään utelimme mikä on nyt in. Ja aina jotain löytyi. Esimerkiksi sana ihku. Tai tortillawrapit. Tai Inno ja Studio Julmahuvi. Tai geelikynnet. Tai se Cafe Latte, joka yhden äkkiä oli kaikissa kahviloissa, kaikilla hikisillä tienvarsihuoltsikoilla, ja jota kaikki edessään hämmentelivät pitkillä lusikoilla, tai kantoivat käsissään pahvimukeissa (tosin tuo kahvin kantaminen on jo ihan oma Latte-ilmiönsä, ja muki voi sisältää muunkin kuuman juoman).

Tämän joulun Latte-ilmiö oli ehdottomasti piikkimatto. Siitä hypettiin lehdissä ja keskustelupalstoilla, mainostettiin ja kehuttiin. Yllätykseksemme joulupukki toi meille yhden. Olin aika skeptinen koko homman suhteen, myös Latte-ilmiön vuoksi. Mutta kas, matto osoittautuikin aivan ihanaksi. Ensin piikit tuntuvat ikävästi mutta pian alkaa levitä miellyttävä verenkiertotunne (kuin saunan jälkeen). Ihana rentous valtaa. En tiedä kaikista ihmeparanemisista mitä matto lupaa, mutta rentouttaa se osaa. Kiireisen päivän jälkeen matto nollaa loistavasti työajatukset, kuin off-napista painaisi. Yleensä minua alkaa nukuttamaan, joten makailen matolla juuri ennen nukkumaan menoa. Pari kertaa olen nukahtanut ja herännyt parin tunnin päästä, sitä en suosittele, tuntui että matto olisi juurtunut selkänahkaan kiinni.


Yllätys pyllätys, se onkin kivaa


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kas, W:n parta kasvanut. Kiva että hänkin on mielistinyt mattoon. Marke

Anna kirjoitti...

eh eh :)

Anonyymi kirjoitti...

Huusin ääneen monta kertaa tätä lukiessani että "just noin"!

Latte-ilmiö havaittu myös.

En tiedä onko ihan ilmiöön kuuluva juttu mutta monasti (blogeja lukiessani) mietin miksi kaikki on nykyään "mieletöntä".....

Anna kirjoitti...

Huh, nyt kun olen itse Suomessa ja osa latte-ilmiötä, en enää huomaa asioita niinkuin Belgiasta. En ole huomannut 'mieletön'-sanan käyttöä. Järkyttävää.