keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Vaatekaapin salat

Odotin ystävääni lounaskahvilassa ja kuulin viereisen pöydän äidin nauravaisen keskustelun kollegansa kanssa. Äidin aikuispoika oli muuttanut elämänsä ensimmäistä kertaa yhteen tyttöystävän kanssa. Pian poika oli kertonut ihmeissään miten hänelle ei jäänyt juuri lainkaan tilaa vaatekaapissa, että miten naisilla VOI olla NIIN paljon vaatteita ja eri tarkoituksiin vielä, kymmeniä kategorioita. Naisilla oli hauskaa. Poika oli astunut suureen tuntemattomaan.

Jäin miettimään omia vaatekategoroiota ja niitähän tosiaan on.

Ensinnäkin ns. arkivaatteet jotka minulla jakautuvat seuraavasti;
  1. Kaupunkivaatteet joilla lähdetään ihmisten ilmoille.
  2. Edustusvaatteet joita on kaksi subkategoriaa. Ensimmäiset tapaamiset jolloin pitää tehdä se oikea vaikutus, sekä seuraavat tapaamiset jolloin vaatteiden ei tarvitse olla aivan niin hyvät.
  3. Kotivaatteet, ne virttyneet ja mukavat joissa loikoillaan soffalla.
  4. Sitten on työhuonevaatteet, kaksi subkategoriaa myöskin riippuen menenkö bussilla vai pyörällä. Työhuonevaatteet ovat sellaiset jotka ovat jo parhaimman ikänsä ohittaneet enkä itke jos niihin sattusi sotkeutumaan maalia. Huonommat pyöräilyyn ja paremmat busseiluun. Tässä tiimissä asustavat myös mökkivaatteet, yleensä verrattavissa pyöräilyvaatteisiin.
  5. Viimeisenä sotkuvaatteet maalaukseen, joita myös kaksi kategoriaa. Ei ihan risat normimaalaukseen, näissä vaatteissa voi vielä esiintyä julkisesti työhuonetalossa ja sitten ihan risat sellaisiin töihin jossa rapatessa todella roiskuu ja vaatepartta vaihdetaan usein kuiviin. Näissä ei avata työhuoneen ovea.

Sitten juhlavaatteet. Näitäkin on useita kategorioita;

  1. Ne parhaat joissa mennään esim. häihin.
  2. Ne joissa mennään baariin.
  3. Sitten on siltä väliltä kun mennään vaikka oopperaan, tai syömään parempaan ravintolaan.
  4. Ja vielä hauskoja vaatteita joissa mennään ystäville kylään. Nämä vaatteet risteävät kyllä kaupunkivaatteiden kanssa jonkin verran. Ja ystävistä riippuen joskus kotivaatteidenkin kanssa.

Vaatteet liukuvat ikänsä myötä kategorioista toisiin. Esimerkiksi kaupunkivaatteiden kuluminen kuljettaa ne joko työhuonevaatteiksi, tai kotivaatteiksi niiden mukavuudesta riippuen. Näistä kahdesta matka jatkuu maalausvaatteiksi ja siitä sotkuvaatteiksi. Edustusvaatteista tulee baari- tai oopperavaatteita, riippuen siitä kummasta edustuskategoriasta ne lähtevät, ja sitten kaupunkivaatteita. Voin siis sanoa että kierrätän tunnollisesti vaatteita, niitä omiani. Viimeiseksi ne päätyvät maaliräteiksi työhuoneellani, tämä tapahtuu yleensä sitten kun kappaleessa on enemmän reikiä kuin saumoja.

Oli se ennen vanhaan kun oli vain yksi tai kenties kaksi arkimekkoa, pari alusmekkoa ja sitten kirkkovaatteet. Pääsi helpommalla kyllä. Mutta takuulla harmitti enemmän jos vellilusikasta lorahti rinnuksille.


2 kommenttia:

Rva Pulmunen kirjoitti...

taivaan tosi!! vaikkei ole vaatefriikki,eikä todellakaan tykää ostella tai sovitella vaatteita, niin kyllä niittä kategorioita riittä silti! ja sitten kun kertoo kaiken x 5 niin on siinä huoneet ihmeissään mihin kaikki maailman vaatekomerot tungettaisiin..

Anna kirjoitti...

Niinpä, minäkään en vaatefriikki ja silti on kummasti kertynyt.