keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kirjakirurgi

Olen aivan ihastuksissani Brian Dettmerin taiteeseen. Brian, jota Kirjakirurgiksi kutsutaan, on Amerikkalainen kuvataiteilija joka... noh, leikkaa kirjoja. Maalausteiteensa sivussa hän työskenteli kylttejä tekevässä liikkeessä ja kiehtoutui tekstien ja kuvien yhteiselosta. Hän alkoi tehdä kollaaseja sanomalehdistä, liimasi ja leikkasi kuvia ja teksetejä yhteen. Siitä työ vei mennessään kirjojen pariin ja oma huikea tekniikka kehittyi.

Haluaisin kovasti nähdä hänen teoksiaan livenä. Ja tutustua taiteilijaan. Mietin kauanko hänellä menee kun hän valitsee oikeita sivuja ja kuvia, leikkelee pikkutarkasti ja siiststi sivuja, mitä hän miettii siinä puuhatessaan työhuoneensa hiljaisuudessa. Naurattaako häntä välillä hirveästi kun oikein hyvä sattuma löytyy. Ilahdun niin paljon hänen kirjoistaan, kerroksellisuudesta ja siitä miten koko ajan löytää jotain uutta ja hauskaa. Niissä on ideaa ja jotain samaa kuin rakastamissani Monthy Pythonin anomaatioissa. Sellaista älyttömyyttä joka hipoo neroutta. Katsokaas vaikka:

Klikatkaa kuvat isommiksi, yksityiskohdat ovat herkullisia!




He-hei lihasmies heiluttaa


















Kuvat lainattu täältä. Ja lisää kuvia ihanuuksista löytyy yllyyden kyllyydestä, satoja sivuja teidänkin iloksenne täältä.

4 kommenttia:

Rva Pulmunen kirjoitti...

oho!jopas tutustutit minut johokin aivan uuteen! hienoja!hassujakin,mutta taitava pittää olla!hui!

Anna kirjoitti...

Niinpä, eikö ole harvinaislaatuisia! Eikä auta lipsutella saksien kanssa näissä.

Anonyymi kirjoitti...

mutta myös jotenkin pelottavia, minusta

Anna kirjoitti...

Ai kun hauska! Minulle ei olleet ollenkaan pelottavia. Katsojan silmissä se on se kaikki.