maanantai 2. elokuuta 2010

Japanista

Japanin malliston kehittely oli hauskaa, jouduin miettimään asioita taas hieman erilailla ja se on aina toivottua vaihtelua. Agentin ohjeistus oli että japanilaiset pitävät hauskoista asioista, voimakkaista väreistä ja mukana on oltava pieniä asioita.

Myös tuotteen lopullinen pakkaus ostavalle asiakkaalle on mietittävä tarkkaan. Japanilaiset kuulemma rakastavat kauniita ja huolellisia pakkauksia, ja heille on tärkeää jollakin tavalla nähdä että tuote on uusi, käyttämätön. Mietimme että jokaisen tuotteen ympärille olisi hyvä kiinnittää kaunis nauha johon tuotekorttini kiinnitetään. Ikäänkuin paketti ilman paperia. Jokaisella jälleenmyyjällä on kuitenkin omat kassisysteemit joten sen puolen sain jättää heille.

Lisäksi jouduin miettimään kokoasioita. Tiiviissä asuvat japanilaiset eivät ehkä omaa 6-8 hengen ruokailupöytiä, tai suuria kulmasohvia. Tai sohvia laisinkaan. Monet elävät perinteisissä tyhjissä huoneissa joiden kaapeista otetaan esille futonrullat nukkumista varten, tai vedetään esiin pöytä ruokailua varten. Mutta samalla on tärkeää että tuote ei ole japanilainen, että se on selkeästi suomalainen, länsimaalainen. Muuten tuotteen kiinnostavuus ja uutuus kärsii. Niinpä tein kankaista hieman pienempiä kuin 1,45 m x 2,5m länsimaalainen standardi, ja muut tuotteet annoin olla normikokoisina. Mielenkiinnolla odottelen kuinka koot otetaan vastaan.

Ajan vähyyden vuoksi valitsin jo olemassa olevasta mallistostani yhden kuosin; värien ja hauskuuden vuoksi Sitruksen. Syksyllä olisi enemmän aikaa tehdä toinen laajempi mallisto ensimmäisen perään. Sitrus on ollut ikisuosikki ja toivon että se olisi sitä myös Japanissa. Väreiksi valitsin kirkkaan punaisen ja pinkin, kirkkaan sinisen ja turkoosin, lisäksi murretumman syvän mustikan ja vaalean harmaan. Kokeilun vuoksi otin mukaan myös murrettuja värejä, toiveissa siintää että seuraavassa mallistossa olisin jo hieman viisaampi mistä Japanissa pidettiin.

Kuvia muutamista malliston pienemmistä osasista:

Mustikan sininen kattauskaitaliina.


Hauskat muotoonommellut tabletit, kahdessa koossa:

Kursiivi
Suurempi illalliskoko,
ja pienempi aamiaiskoko.
Värityksiä limen lisäksi sitruuna,

ja appelsiini.
Hauskana lisäyksenä kattaussarjaan kuuluu lasinaluset,


ja pannumyssyt; suurempi perhekoko ja yhden ihmisen teepannulle sopiva pienempi koko (agentin suositus)

Keittiön somistukseksi patakinnas ja muotoon ommeltu patalappu.

Jättityny lattiaistumiseen, koko 65cm x 75cm

Pienempi lattiatyyny joka sopii myös sohvalle tai sängyn päälle, koko 65cm x 65cm.

Pitkulainen sisustustyyny, koko 40cm x 60cm.



Kuvat Jani Miikkulainen.

Kuvat eivät ole oikeassa mittasuhteessa, blogiohjelma tuntee harmillisesti vain kolme eri kokoa.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ne hyvännäköisiä. Ei kuvaajakaan mikään tumpelo

Anna kirjoitti...

Kiitos omasta ja kuvaajan puolesta. Välitän kiitoksen eteenpäin :)