tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kaksi kivaa

Löysin kaksi taiteilijaa joiden puuhat ilahduttavat minua ihan hirveän paljon.

Ensimmäinen on Julianne Swartz New Yorkista ja hänen saippuakuplavalokuvansa. Jotenkin kuplien keveys ja läpikuultavuus, hetkellisyys, ihastuttaa. Olen jotenkin ihan hurmiossa näistä kuvista.Ja Juliannen materiaalin vastapainoksi toinen taiteilija Jim Denevan Kaliforniasta joka kävelee tai piirtää hiekkaan uskomattomia kuvioita. Ihania suuressa mittakaavassaan. Olen aivan yhtä koukuttunut näihin kuviin.


Eipä hassumpi työmaa


Molemmissa lempimateriaalejani, olen aina rakastanut hiekkaa, erityisesti juuri rantahiekkaa joka on pakkautunut kovaksi, lohkeaa sormissa, tai kuivanut kuumaksi soljuvaksi massaksi. Lasi ja vesi kiehtovat aina läpinäkyvinä, saippuakuplissa on juuri sama ilmiö. Ihanaa että ihmiset tekevät näin ilahdutavia asioita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saippuakupla sinänsä on ihanannäköinen, en ole koskaan katsonut sitä taustansa kanssa kokonaisuutena tai mitä siitä heijastuu tai näkyy läpi. Saa varmasti olla tosi nopea, että ehtii nähdä ne. Siinäpä valokuvan etu, räpsit kuvia ja sitten on aikaa katsoa hetken häviävät tapahtumat

anna kirjoitti...

Minustakin oli juuri se ihanaa kun pilvet näkyi kuplan 'sisällä', eli läpi. Itse kun puhaltaa katsoo tosiaan vaan kuplaa.