lauantai 9. tammikuuta 2010

Onnen aiheita juuri nyt

1. Ihana talvi, on niin kaunista että sielu laulaa, kirkasta ja aurinkoista. Lumisade tunnelmallista, ihana sytytellä kynttilöitä ja pesäytyä. Ja ei ole liukasta! En tiedä vanheninko niin paljon Belgian vuosina, vai kadotinko Brysseliin liukkaalla kävelemisen taidon, mutta viime talvina olen ollut välillä kauhusta jäykkä Helsingin jäisillä kaduilla. Jopa niin että on tehnyt mieli vaan pysähtyä keskelle mäkeä vänöttämään, vetää itkuraivarit selällään maaten maassa. Vaan nytpä voi reippaasti narskutella lumella. Jotenkin ihanaa on myös pukeutua kerroksiin lämpimästi.

2. Ystäväni joka auttaa minua yritykseni hankalimmassa asiassa, eli myynti-markkinoinnissa. Aivan järisyttävän suuri onni ja ilo tästä, en voi sanoin kuvata. Järkäle nostettu rinnaltani. Pusuja M:lle.

3. River Cottage (anteeksi vaan että taas). Kaiken sikalakauhujen ja muiden maailmalta tulvivien hirveyksien lomassa on ollut ihana nähdä että joku jaksaa tehdä asiat juuri toisin, luomusti ja eettisesti, ei heitä mitään hukkaan ja iloitsee suuresti kaikesta mitä tekee. Pitäisi toimia juuri noin että pystyy aidosti ja puhtain omatunnoin iloita työstään ja elämästään. Sarja on ilahduttanut minua aidosti ja vaikuttanut positiivisesti mielialaani. Pusuja Hughille.

4. Uusi Tofukeittokirja. Hankinta tukemaan Päivä kasviksilla-päätöstäni. Kirjaa on mukava lukea, reseptit mielenkiintoisia ja ideat minulle uusia. Maanantaina kokeilen ensimmäistä ruokaa. Odotan innolla.

5. Ooperaliput jotka ostimme tulevalle viikolle Figaron häihin.

6. Mamá tulee kyläilemään ja saamme taas syyn sushikemuihin. Pusuja Mamálle myös.

7. Lady Line-kuntosali Herttoniemessä. Ihana naisille suunnattu paikka, lattia tummaa konjakin väristä puuta, seinät punaiset, pieniä valotuikkuja niin että valaistus on tunnelmallinen. Siellä on oikeasti kiva käydä. Ero loistelamppu-muovilattiasaleihin on huikea. Henkilökunta on mukavaa ja aina energisen iloista.

8. Eddie Izzard. Mielettömän hyvä englantilainen koomikko jonka dvd-sarjan "7" sain eilen Amazonilta. Boksi sisältää seitsemän showta. Meillä on siis tulossa seitsemän, tai eilisen jälkeen kuusi, hauskaa iltaa. Eilen nauroimme mahat kipeänä, nuorennuimme vuosia ja elähdyimme. Ja pusuja lähtee Eddiellekin.

9. Kuumat juomat joita olemme nautiskellet variaatioin (postaan näistä enemmän toiste reseptien kera). Kylmien ilmojen ilo. Varsin lohdullista ja suloisen lämmittävää, suuri muki höyryää kädessä, posket pakkasesta punaiset ja sohva ja torkkupeite ja kirja/leffa. Ja tärkeimpänä lämmin kissakerä kehräämässä. Imelää kyllä, tiedän, mutta ette silti voi millään väittää että olisi kurja skenaario.

10. Viikonloppu ja pino hyviä kirjoja odottaa. Ei ole kiire mihinkään. Kohta laitan uuniin muhisemaan englantilaisen siideriporsaspadan. Resepti on uusi ja kuulostaa hyvältä, jos toimii niin postaan huomenna ohjeen (läheltä piti tosin ettei siideripullot menneet eilen illalla parempiin suihin).

Voi kertokaa teidän juuri nyt onnen aiheenne kommenteissa!

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens...


5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

onneni suurin hetki koostuu näistä:

1. vapaa kaksituntinen
2. elokuva
3. sohva
4. neule ihanasta langasta
5. koirat nukkuu vieressä


tähän on tultu.

ja pusuja itsellesi, darling. odotan eddieitä tosi paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos pusuista. Tunnen olevani tervetullut. Hm... ainahan olen! Minäkin odotan jo lähtöpäivää ja oopperaa ja siellä olemista etenkin. Sushit, jippii. Uuden Vuoden vastaanottajaisfondue, JIPPII
Pusuja sinnennii. Eikö olekin kiva huomata, miten moni asia tekee onnelliseksi!

Anna kirjoitti...

Minna, mutta nuohan oli kaikki just ihania asioita, mikäs siinä sitten että tähän on tultu.

mamá, missä sinun lista?

Anonyymi kirjoitti...

Kun tänään nälkäisenä tulin siivottuun kotiin, avasin tietsikan ja ennen ruuan laittoa pelasin koko pasiassisarjan läpi. Ensimmäistä kertaa tänään. minsku sanoi kerran, että tunne lienee sama, kun panee tupakan suuhun ja alkaa sytytellä sitä

Anna kirjoitti...

Oiskoon tuo kuitenkin vähän terveellisempi addiktio? Olen kyllä vähän kade siivotusta kodista.