lauantai 3. maaliskuuta 2012

Krafti esittäytyy

Lauantaina Kraftissa istuskellessani tajusin etten olekaan esitellyt aarteistoamme täällä. Mikä mystillinen moka! Sillä meillä on kaikkea niin ihanaa hyllyt pullollaan, ei pidä niitä piilossa pitämän. Omasta mallistostani Kraftissa on vain Glamouria eri muodoissaan, mutta ne ovat teille varmasti tuttuja. Siispä haluaisin esitellä teille uusia juttuja ja ammattitaitoiset tekijämme, mukavan ystävä-kollegarinkimme. Linkeistä klikkailemalla pääsette tekijöiden sivuille kuvia katsomaan.

Aloitanpa Elohiiren Mariasta joka tekee aivan ihania lastenvaatteita kierrätysvillasta. Kaikissa vaatteissa on hauskoja huopayksityiskohtia ja kuvia, ihan varmasti joka lapsen mieleen. Vaatteet ovat uniikkeja ja kestäviksi tehty. Lisäksi Marialla on kasviväreillä värjätystä langasta kudottuja ja ah niin pehmoiseksi karstattuja hartiashaaleja (jollaista himoitsen). Ja niin, kivoja, värikkäitä huopakorujakin.

Sitten Satu Untisen kauniit Maahiskorut. Hopeaisia luonnon aarteita. Korut tehdään tekemällä kasvin osasta muotti jonka kuivuttua itse kasvi poltetaan pois ja tilalle valetaan hopeaa. Yhtä muottia voi käyttää vain yhden kerran joten jokainen koru on täysin uniikki. Koruista lempparini on sormus jossa on suuri pelargonian lehti. Sadun omassa sormuksessa lehti on niin suuri että peittää kolmen sormen leveyden, aivan mieletön. Lepän kävytkin ovat ihanat. Niin ja pikkuruiset risut. Äh, kaikki ne ihania on.

Ojalan Anne maalaa herkkiä, kauniita, ihastuttavia keijukaismaalauksia. Niitä löytyy uniikkeina kehystettyinä, sekä huokeampina painettuina versioina. Originaaleissa on pikkuruisia kollaasiyksityiskohtia joita ei kyllästy katsomaan. Lisäksi kortteja joita on ilo lähettää kenelle vain. Annella onkin oma uskollinen ihailijakaarti jotka käyvät säännöllisesti täydentämässä varastojaan.

Keramiikkataiturimme Annika, Kirjava kippura yrityksestään, loihtii kauniita astioita, koruja sekä koriste-esineitä. Aiheet ovat sydäntälämmittäviä kissoja, heppoja, sydämiä, enkeleitä ja juuri sellaisia ihania tärkeitä juttuja joita haluaisi yllätyslahjaksi huonona päivänä. Ja sellaisiksi niitä meillä paljon meneekin, eipä ihme. Oma lempparini näistä ovat Annikan mukit, ne ovat kauniita mutta myös harvinaisen hyvin käteen sopivia ja ohuita. En pidä paksusta ja raskaasta keramiikasta, eikä Annikan taidolla sellaisia tehdäkään.

Sitten seuraava herkku, ette uskokaan. Leenalla on oma Bää-lammasfarmi. Onnellisia hemmoteltuja lampaita. Kraftista löytyy erilaisia huovutettuja hauskuuksia, pullonlämmittimiä, tossuja ja tauluja, mutta enimmäkseen onnellisten lampaiden taljoja ja villaa. Näitä hypistelen joka kerta Kraftissa ollessani ja haaveilen miten kissa mahtaisi sellaista rakastaakaan... Linkkiä tsekatessanne älkää hämääntykö sillä Leenalla on myös oma kennel. Bordercollieita, tietenkin, jotka saavat tilalla toteuttaa itseän lammaspaimenina.

Marika neuloo hauskoja ja kovin suosittuja Micas-hattuja. Malli on vanhankunnonajan karvareuhkasta, mutta onkin paksua rouheaa villaa. Aivan huikea idea ja taidolla neulottu. Lisäksi löytyy myös muita malleja ja trikoisia trendipipoja. Uutuuksiakin on luvassa pian, joten tulkaa kurkistelemaan!

Uusimpana lisäyksenä olemme saaneet mukaan (viimein!) takorautaa. Ulla ja miehensä Leo Taontapaja Tulikoirasta paukuttavat taidolla kauniita käyttöesineitä, koukkuja, kynttelikköjä, pannunalusia yms. Lisäksi hoitelevat kaikenlaiset tilaustyöt, vain mielikuvitus olkoon rajana. Rakastan takoraudan himmeää mustuutta ja rouheutta. Jotenkin rehtiä ja aitoa työtä. Haaveitteni maatilallani on sitten takorautaiset kolkuttimet ja koukut. Leivinuunia varten kaikki vermeet (kuvittelen itseni aamun anivarhaisella kohenteleman tulta jollakin siihen tarvittavalla välineellä jolla varmasti on jokin nimi jota en nolosti tiedä), Niin ja aitan oveen kunnon kahvat. Aijai, nyt tiedän mistä ne sitten hankin!

Korupuolella meillä on vielä yksi epävirallinen jäsen, Milena Hippakoruista. Epävirallisuus ei näy hänen tuotteissaan sillä 20-luvun inspiroimat koruja ovat kerrassaan ihania. Milena kirjoittaa hippakoruistaan kauniisti; Hippa tuo mieleen vanhan ajan charleston-tytöt, villisti heiluva hapsuhelmat ja rohkeatpolkkatukat sekä tietenkin pitkät, kujeilevat helminauhat. Ne ovat muistoja menneisyydestä, isoäidin korulaatikosta, josta löytyivät ne kaikkein ihanimmat aarteet. Iloiset ja huolettomat 1920- ja 30-luvut ovatkin suurimmat innoittajani. Hippakoruihin haluan tuoda jotain menneen ajan valosta, leikistä, ilosta, viattomuudesta ja huolettomuudesta! Tämän luettuanne ei varmaan ole yllätys miten viehättäviä korut ovat.

Lisäksi joukkoomme kuuluu muutamia taitajia jotka eivät ole jäseniä mutta myyvät tuotteitaan Kraftissa. Tässä joukossa ovat:
  • Karoliina kynttilät, edelleen suuri suosikkini, mainitsin niistä jo aikaisemmin.
  • Torniosta Arkhen sisustuskoruja ja koruja, kauniita ja pelkistettyjä koivusta tehtyjä taideteoksia.
  • Andy loves only Candy pinssejä, printtipaitoja, kasseja ja hihamerkkejä. Aivan peittämättömän hauska tuotesarja jota fanitan täysillä.
  • Aivan uutena ihanuutena Saponinan käsintehdyt kasvo- ja vartalosaippuat jotka on tehty puhtaista luonnon ainehista, sekä eteerisistä öljyistä. Tuoksu on ihanan luonnollinen, raikas ja kutsuva. Hoitavien ainesosiensa vuoksi saippuat pesevät hellästi ja lempeästi.
  • Ja viimeisenä mutta ei vähäisempänä Ritvan kauniita huovutettuja patalappuja ja saippuoita. Saippuat on hauskasti huovutettu kauniin villaisen päällysen sisään. Kädet peseytyy tehokkaasti villaa pyöritellen, ja kun saippua kuluu, huopuu päällys saippuan mukana pienemmäksi. Hauska idea.

Yksi Annen suloisista maalauksista


Ritvan patalappu (malleja löytyy useita), sekä saippuoita.


Kaksi kasvosaippuoista, Sitrus ja Rhassoul, nämä ostin kokeiluun, hoitavaa antioksanttista sitrus-saippuaa olen jo käyttänyt ja se on ihana. Pesee meikitkin pois ja jättää ihon ihanan pehmeäksi.


Tervetuloa Kraftiin hypistelemään kaikkea tätä livenä. Olemme auki maanantaista perjantaihin klo 10.00-18.00 ja lauantaisin klo 10.00-16.00. Osoite oli Bockin talo, Aleksanterinkatu 20, Senaatintorin varrella. Olemme paikalla puotilikkoina kukin vuorollamme.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ihania tuotteita. Seuraavalla Helsingin käynnillä tultava katsomaan ehdottomasti. Kukkaro kyllä pitää sisustaa niin, että luottokortti on munalukon takana...

Anna kirjoitti...

Tervetuloa! Saa tulla iloisesti hypistelemään, ostopakkoa ei ole :)