perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnuksilla

Voi hyvää päivää miten ihana ilma! Lämmintä ja aurinkoa, Kevättä! Onni ja autuus. Istun Kraftissa puotilikkana ja kaihoan ulos, ihmiset kulkevat Senaatintorilla takit auki ja jäätelöt käsissä. Varmaan ne maailman parhaat kesän ekat jätskit. Kaikilla leveä hymy naamalla, fiiliksen tuntee sisälle saakka. Jossakin varmasti juodaan jo ensimmäisiä terassituoppeja ja ensimmäisiä terassikahveja.

Haluaisin istua juuri nyt tuomiokirkon rappusilla kasvot kohti aurinkoa ja käteen sopisi hyvin Valion tiikerijäätelötuutti.

Keskiviikkona avasin ette usko miten riemuiten kesäkauden ja kaivoin polkypyörän varastosta. Hetki jota olen hartaasti odottanut. Olin tiistaina bussin ikkunasta nuuskinut että suurin osa pyöräteistä oli sulana ja uskaltauduin pyörän selkään. Oli ehdottoman hieno hetki viilettää taas omalla pyörällä, piittaamattomana bussiaikatauuista ja muista. Naama virneessä poljin. Pääsin pajalle pienten mutkien kautta mainiosti. Ilmakin oli samanlainen ihanuus kuin tänään. Eräässä kohdassa jouduin talutamaan jään yli ja ohitin vanhan miehen. Oli pakko sanoa herralle ääneen että onpa hie-no ilma. Miehen kasvot sulivat iloiseen leveään hymyyn. Jaoimme yhteisen kevätriemun. Tiedätte tunteen.

Belgialainen mies sanoi pari päivää sitten miten vaikeaa on kun luulee että tulee kevät ja sitten tuleekin taas lunta ja pakkasta. Minusta siinä on taas sisäistetty yksi uusi osa suomalaisuutta. Että kevät koittelee. Eikä millään malttaisi. Vielä viime vuonna kaihottiin lumen perään, nyt on kesän odotusta jo siinäkin miehessä. Sivumennen sanoen kun Belgialainen mies matkusti pari viikkoa sitten kotireissulle hän kuuli lentokoneen laskeutuessa suomalaisnaisen huokaisevan "Katsokaa, ruohoa!" ja belgialaista miestä oli hymyilyttänyt, hän tiesi mistä on kysymys, kun näkee vihreää pitkän talven jälkeen.

Kesästä kaipaan eniten:
  • uimista
  • yömyöhän juoksu-pyörälenkkejä belgialaisen miehen kanssa
  • jäniksiä
  • kesämökkeilyä
  • tuoretta mehevää alkukesän tuoksua
  • lämmintä kovaa tuulta
  • alkukesän linnunlauluja
  • loppukesän mausteista ja kuivaa tuoksua
  • valoa
  • paljaita jalkoja

Nämä on kohta käsillä, aika kiva olo tulee tästä aatoksesta.

Ihanaista aurinkoista viikonloppua!!!


Juuri tällainen on kevätfiilis, jalat täynnä täpinää


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki nuo hyviä kaipauksen kohteita. Minä ehkä eniten odotan sitä, että saa istua ulkona ja olla osa maisemaa, jota nyt katsoo lasin läpi. Lämpimät vaatteet päällä, jos on niin hyvä onni, ettei tule kovia helteitä. Ja itikkasavut ympärillä, jos ei ole niin hyvä onni, ettei itiukoita ole.