torstai 12. tammikuuta 2012

Hyveellisen laiska

Parhaat unet nukkuu ihan varmasti silloin kun päättää nukkua rokuliin. Tai jos lähtee koulusta/työstä kesken päivän, ylenmäärin luksukselta tuntuu varastetut loikoiluhetket. Herkullista myös kääntää kylkeä vielä pariksi tunniksi kun joku toinen taloudesta joutuu jo heräämään töihin.

Eilinen työpäivä venähti lopulta niin pitkäksi ettei busseja enää kulkenut. Jos, oi jos, minulla olisi ollut pyörä, olisin voinut nopsaan huitaista kotiin. Mutta nyt piti tilata taksi. Samalla hoksasin että voisinkin ottaa pestävät pyyhkeet kotiin ja jäädäkin pesupäivää viettämään omalle sohvalle. Olkoonkin että muutama muu homma jää nyt seuraavaan kertaan.

Aika luksusta tällainen työpäivä että voin istuskella sohvalla, lukea kirjaa, kuunnella lempimusaa ja laiskotella. Kunhan välillä kehtaan vääntäytyä vaihtamaan pyyhesatsin koneeseen. Olo on jotenkin syntisen lötkö. Ja silti samalla hyveellinen koska kuitenkin tulee 'tehtyä töitä'. Aika hyvä kombinaatio.

Huomenna minulla onkin puotivuoro Kraftissa. Aina mukava päivä. Jos olette liikenteessä kaupungissa, tulkaa moikkaamaan! Tarjoaisin kahvia jos voisin, mutta ainakin voin osoittaa sormella mistä päin löytyy hyvä kahvila. Päivän herkkuhetki on viisasta suorittaa Cafe Engelissä, naapurissa, sieltä saa Helsingin parhaan lattekaffin. Eivätkä porkkanamuffinssitkaan jätä mitään toiveen varaan. Melkein toivon että olisi jo huominen mutta maltan odotella rauhassa torkkupeiton alla.

Ei kommentteja: