tiistai 19. huhtikuuta 2011

Hetki herkutteluun

Ilo on ylimmillään kun työpäivän saa pulkkaan aikaisemmin kuin ajatteli. Kankaat kuivuvat kauniisti riveissä ja välineet pesty. On aikaa ihan vaan istua ja ihastella. Tämän ilon kunniaksi ajattelin tarjoilla teille absoluuttisen herkullisen palasen virtuaalikakkua.

Valkosuklaakakku

Pohja:
100g kaurakeksejä
80g valkosuklaata (ehdottomasti Pandaa)
50g voita

Täyte:
2 munaa
1dl sokeria
5 liivatelehteä
2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata

Koristeluun:
Kokonaisia mansikoita
Levy valkosuklaata

  1. Pohja: rouhi keksit ja suklaa monitoimikoneessa, sulata voi ja sekoita muruihin, painele vuoan pohjalle. Ei haittaa jos on jostain kohtaa hyvin ohut kerros (paksu voinen keksipohja on mielestäni yksi yököimmistä asioista).
  2. Täyte: liota liivatteet kylmässä vedessä.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa joukkoon sula suklaa (suklaan sulattaminen on helpointa mikrossa), liivatteet sulatettuna tilkkaan kuumaa vettä ja tuorejuusto.
  4. Vatkaa kerma ilmavaksi ja lisää seokseen.
  5. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi (muttei kovaksi) vaahdoksi ja kääntele varoen joukkoon. Kaada pohjan päälle. Hyydytä min 4h, tai vaikka yön yli.
  6. Koristelu: sulata suklaa mikrossa. Pese ja kuivaa mansikat. Dippaa suklaassa ja laita leivinpaperin päälle viileään jotta suklaa kiinteytyisi. Asettele kylminä kakun päälle. (Muista maistaa pari lämpimään suklaaseen dipattua mansikkaa, se leipurin ikioma bonus).

Ihan törkeän hyvää.

Varoitus, valkosulkaamansikat ovat niin hyviä että niitä on syytä tarjota kulhossa lisänä. Yksi ei välttämättä riitä...


Edit. Reseptin kirjoittamisen jälkeen ajauduin pohtimaan sanaa kakkulapio. Tulin tulokseen että sen täytyy olla yksi Suomen kielen optimistisimmista sanoista...


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nam!olipas hyvät virtuaalikakkukahvit!Kiitos!

Anna kirjoitti...

Kiitos itsellesi, virtuaaliseurakin oli hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

En voinut nauttia kakustasi. Söin ihan liikaa Leenatädin rahkapiirakkaa. Ehkä pitää lukea sitten kun piirakka on syöty. Suklaaseen kastetut mansikat - niitä en voinut vastustaa. Ovat niin hyviä ja marjat terveellisiä...

Anna kirjoitti...

Aijai, Leena-tädin rahkapiirakka...