torstai 8. huhtikuuta 2010

Palanen taivasta

Poikkesin eilen Kaakaopuussa joka myy belgialaista Leonidas-suklaata. Jos en ole vielä maininnut, niin mainitsen nyt; kun kerran maistaa käsintehtyä belgialaista suklaata, on maku muihin suklaisiin mennyt iäksi (joulusuklaakonvehdit ovat turhia, Mignon-pääsiäismunat ovat turhia). Käsintehdyn suklaan tuoreus ja maku on aivan omaa luokkaansa, siinä vasta alkaa ymmärtää mistä suklaassa oikeastaan on oikein kysymys (vaikka luulin tietäneeni siitä kaiken).

Kaakaopuun valkosuklaakaakao on taivaallista. Niin hyvää että hiljaiseksi vetää. Jos ikinä liikutte Helsingissä Kampin tai Itäkeskuksen ostoskeskuksessa käykää kokemassa uskomaton makunautinto. Vertaansa vailla. Myös normikaakao on ihanaa, mutta valkosuklaan ystävät, kiitätte minua tuhannesti mielessänne jos maistatte. Niin samettista, vaniljaista ja täyteläistä, että maailman huolet unohtuvat hetkeksi. Ainoa iso miinus siitä että kaakaot tarjoillaan pahvimukista. Mikä moka. Tämän sortin juoma olisi ehdottomasti saatava kauniista laakeasta porsliinikupista.

Nougatin vannoutuneena ihailijana konvehdeista suosittelen:

Marron, kahvilla sävytetty ihanuus

Gianduja, pelkkää maailman parasta nougatia

Louise, häivähdys paahteista karamelliaEi nougatia, vaan karamellisoitua appelsiininkuorta suklaahunnussa, koska rakastan oikeaa 'kitkerää' appelsiinimarmeladia, tämä namu on ihastus.

Belgialaiset fanittavat maustetulla kermavaahdolla täytettyjä konvehteja. Kummeksun edelleenkin etten niihin ole oppinut. Jotenkin siinä sekoitetaan minulle liikaa yhteen. Onneksi näin, sillä saamme jatettua suklaaboksit sovussa, minä saan nougatit ja belgialainen mies kermavaahdot ja marsipaanit.

Tämä postaus koska maistan vieläkin mielessäni haikeana valkosuklaakaakaon, ja lisäksi siinä toivossa että Leonidas palkkaisi minut mainostamaan itseään kaakaopalkalla...

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

tää oli aika paha postaus... provinssi itkee.

nooh, tietääpähän taas mihin on yhdessä suunnattava ens kerralla, oli mukana lapsia tai ei.

aaah.

Ruostevilla kirjoitti...

Tätä sun ei ois pitänyt tehdä........olen vasta aamupalalla. Olen kokeillut tehdä appelsiinikuoria kotona, ne ovat täällä älyttömän kalliita, mutta ihania!

anna kirjoitti...

Sorry darlings, otan vastuun, ja pahoittelen, jos vyötäröllenne kertyy pari lusikallista ylimääräistä minun takia. Mutta eihän noin hyvää suklaata voi olla hehkuttamatta...

Anonyymi kirjoitti...

Nam. Sinne meidänkun on mentävä. Joskin pääsiäisen jälkeen puntari sanoi, että olen saavuttanut tähänastisen elämäni runsaimman painon. Taitaisi Rubensillekin riittää vähempi. Suklaa siis.

anna kirjoitti...

Joskus mietinkin että kaikissa maalauksissa itse Rubens on niin hoikka ja salskea mies, että olikohan asia oikeasti niin, entä jos maalasi ja maalautti itsensä hoikempana ja komeampana. Ja sitten työsti todellisuutta maalatessaan naisia.