maanantai 26. syyskuuta 2011

Krafti

Istun tänään oikeissä töissä. Liityin osakkaaksi kädentaitoliike Kraftiin. Käytännössä se tarkoittaa sitä että olen kerran viikossa puotityttönä, tapaan asiakkaita ja rupattelen. Olen onnesta lääpälläni. Välillä alkoi jo tuntua (erityisesti kiireaikoina) että sosiaalinen elämäni keskittyi esimmäkseen bussimatkoihin työhuoneelle ja pois. Illalla Kauhea Puheripuli vasten belgialaisen miehen naamaa. Osakkuusdiiliin kuuluu yhden työpäivän lisäksi yksi hylly jonne majoitin Glamoureita. Niitä ei olekaan muualla myynnissä, ainoastaan Kraftissa ja netissä. Kivasti kotiutuivat he.

Krafti majailee Bockin talossa Senaatintorin reunalla. Olen rakastunut vanhan talon leveisiin lattialankkuihin, järeisiin koristeellisiin ovenpieliin, korkeisiin maalauksin koristeltuihin kattoihin. Kauniita historiasta henkiviä ornamenteja, osaksi entisöityjä mutta onneksi ei kokonaan. Uusien maalausten alta pilkottaa kauniisti vanhoja osia.

Talosta löytyy useita kädentaitoliikkeitä, palasia Kiseleffin talon kaupoista. Itselleni Kiseleff oli vähän kauhistus, tavaraa oli niin paljon että silmät meni sekaisin, väripomitusta, pursuilevia hyllyjä, ahtautta, liikaa kerralla. Bockin talossa tältä on tietoisesti vältytty, tilaa on kulkea hyllyjen välissä ja muutenkin tuotteita on paljon vähemmäån, riittävästi, juuri sopivasti. Tunnelma on lämpöinen ja mukava, olen tutustunut muutamien naapurikauppojen osakkaisiin ja on ollut ihana rupatella kollegojen kanssa joiden sormien välistä valuu jotain aivan muuta kuin omat tekniikkani. Kiva on myös ollut jutella ulkomaalaisten turistien kanssa joita on käynyt maailman ympäri. Niin ja kukkaronikin on jo keventynyt, paljon ihanuuksia ja houkutuksia.


Glamourit kotiutuivat


Palasia Kraftia

Lattian leveät lankut


Kaunista kattoa

Ovenkarmit ja ikkunat


Ja paksut kiviseinät. Näkymä naapurin Jonk-liikkeeseen

Krafti on auki arkisin 10-18 ja lauantaisin 10-16. Joulun alla, ja Silakkamarkkinoiden aikaan, auki myös sunnuntaisi. Ystävämyyntikin on tulossa ja Ravintolapäivän tempaus. Näistä ja muista hauskuutuksista löytyy infoa Bockin talon Facebook-sivuilla. Kerron lähemmin täällä itsekin. Tervetuloa tutustumaan!

3 kommenttia:

kummitadilta kirjoitti...

heippa, pitaa tulla sua sinne kraftiin kattomaan! kiva juttu:)

terkkuja, toivottavasti nahdaan pian, on taas ysmy-aikeita sen toisen kahjon kanssa...

Hanna

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis talo. Hyvät puitteet. En ollut aikaisemmin kuullutkaan tästä. Pitääpä tulla katsomaan

Anna kirjoitti...

Aijai, ihanaa ysmyreissu, tulen mukaan!!! Ja meille uuteen kotiin sitten yöksi sieltä!

Anonyymi, talo on ihana, historia oikein humisee. Istun täällä nytkin, kuuntelen sateen lotinaa ja myhäilen.