maanantai 8. maaliskuuta 2010

Valoa

Hesarista luin muutama päivä sitten että lisääntyvän valon määrä saa meidät sekaisin. Että pimeään tottuneet aivot eivät osaa yhtä-äkkiä käsitellä nopeasti kasvavaa valon määrää. Tästä seuraa että ihmiset ovat kärttyisiä, kärsimättömiä, masentuneita ja/tai väsyneitä. Tämäkö on se kuuluisa kevätväsymys, aivojen hämääntyminen? Hassu juttu, luulisi että kaikki extra valo olisi kuin sadepisaroita autiomaassa, hartaasti odotettu ja toivottu, pelkkää iloa.

Vanha Kuningatar, suuresti rakastettu ja hellitty Ytte-kissa, herää joka aamu vieläkin aikaisemmin, mouruaa makkarin ovella ja lopulta tyynyn vieressä. Lempeästi hän asettaa tassunsa päänahkaani vasten, ja sujauttaa sitten sen valon nopeudella kynnet esiin (varmana herään viimeistään siihen). Miten mukavaa että valostuminen saa sen aamupalaa vaille aina vaan aikaisemmin. Tänä aamuna karkoitin Royal Highnessia kolmisen tuntia, aika sitkeästi, kunnes oli pakko nousta tarjoilemaan. Näköjään kuninkaalliset vanhetessaan ovat sitä mieltä ettei tässä enää palvelua odotella. Vaatimustaso kasvaa kärttyisyyden kera (sitä paitsi se tietää olevansa huonopolvinen, ettei kukaan enää linkoa sitä lattialle, tai heitä tyynyllä).

Lisäksi Hän on alkanut syödä todella sotkuisesti, ruokanappuloita on kahden neliömetrin säteellä kupista. Niitä kelluu runsain mitoin myös vesikupissa, joka on nykyisin siirretty metrin päähän ruokakupista. Ilmeisesti Royal kantaa naksut veteen poskissaan. Kun ruokakuppi on tyhjä, alkaa vesikupissa kelluvien papanoiden kalastelu. Tästä seuraa se ilo ja riemu että koko lattia lainehtii, lattialla olevat jämänaksut vettyvät mössöksi ja aamu-uninen kahvinkeittäjä astuu takuulla tähän sotkuun. Joka halvatun kerta. Ei liity valon määrään, mutta tulipahan tämäkin nyt vuodatettua.
3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

anteeks vaa, mutta naurattaa!

Jokke kirjoitti...

Minulle valo on "ongelma". Toisaalta ihana, mutta minäkin herään siihen, koko ajan aikaisemmin ja aikaisemmin kevään edetessä. Sitten iskee kauhea väsy, nyyh.

anna kirjoitti...

Jokke, sama ongelma on varmaan jossain märin kaikilla meillä, mutta varmasti ikävää jos ei saa nukuttua tarpeeksi. Toivottavasti sinä et turhautuneena iske kynsiäsi kenenkään päänahkaan :)

Minna, suapha tuota nauraa, jonkin kerran olen teidäkin elukoille nauranut. Kummasti naurattaa sillon enemmän.